Dün vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan için bugün cenaze töreni düzenleniyor. Tenzile Erdoğan için Fatih Camii'nde öğle namazının ardından cenaze manazı kılınacak. Merhumenin naşı daha sonra Karacaahmet mezarlığına defnedillecek. İşte cenaze töreniyle ilgili tüm detaylar...

11:13 - Karacahmet mezarlığı defin için hazırlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karaacahmet Mezarlığı'nda son hazırlıklar yapılıyor. Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defin işlemi yapılacağı Karaacahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu cenaze konvoyu, Karaacahmet Mezarlığı'na ön kapıdan değil, gasılhanenin de bulunduğu arka kapıdan alınacak. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı mezarlıkta, teyakkuzda bekliyor. Başbakanlık korumalarının yanı sıra mezarlık çevresinde çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi görevlendirildi.
 
13:04 - Cenazeye kimler katılıyor?

Cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, milletvekilleri, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve binlerce vatandaş katılıyor. Cenaze töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bir heyet yer alıyor. MHP'den ise Faruk Bal, Murat Başesgioğlu ve Mehmet Şandır da cenazeye katılıyor. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da camide yerini aldı. İş ve spor dünyasından ise; Orhan Gencebay, Fenerbahçe Kulubü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Jimnastik Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulubü eski başkanı Adnan Polat, eski milil basketbolcu İbrahim Kutluay gibi ünlü simalar törende yer alıyor.
 
12:47 - Cumhurbaşkanı Gül, Fatih Camii'ne geldi

Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazına katılmak için Fatih Camii'ne geldi

12:38 - Taziyeleri kabul eden Erdoğan Kur'an dinlemek için camiye girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın tabutunu omuzlayarak Fatih Camii'nin avlusundaki musalla taşına kadar getirdi. Tabutun musalla taşına konulmasından sonra Erdoğan ve ailesi katılımcıların taziyelerini kabul etti.

Başbakan daha sonra öğle namazını kılmak ve namaz öncesi okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere camiye girdi.
 
12:24 - Vatandaşlar, Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne giriş yapmaya başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne vatandaşlar alınmaya başlandı.
 
12:14 - Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Annemize Allah'tan rahmet diliyorum

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'a Allah'tan rahmet dileyerek, ''Mekanı cennet olsun. Sayın Başbakanımıza, değerli ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum'' dedi.
 
12:12 - Cenaze namazında 3 aşamalı güvenlik önlemi

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazında 3 aşamalı güvenlik önlemi alındı. Tenzile Erdoğan'ın naaşı geniş güvenlik önlemleri altında Fatih Camii'ne getirildi. Korumalar cenaze aracının etrafında adeta etten bir duvar ördü.

Cenaze törenine AKP'li bakanlar, Parti yetkilileri tam kadro katılırken, iş, sanat ve spor camiasından da yoğun bir katılım olduğu görüldü. Erdoğan naaşın yanında taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.

Cami avlusu 3 aşamalı bir güvenlik bölümüyle ayrıldı. Namaz sırasında ilk bölüm Erdoğan ailesine, ikinci bölüm bakanlara ve üçüncü bölüm ise protokol üyelerine ayrılacak şekilde düzenleme yapıldı.
 
12:03 - Cenaze Fatih Camii'ne ulaştı

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan araç ve konvoy Fatih Camii'ne ulaştı. Tabutu Başbakan Erdoğan, Bakanlar ve aile dostları musalla taşına taşıdı. Tenzile Erdoğan'ın tabutunun üzerine Kabe Örtüsü'nün serildiği görüldü.
 
Başbakan Erdoğan'ın bindiği cenaze aracı, geniş güvenlik önlemleri altında camiye geldi. Bu arada, namaz öncesi cami avlusu da dolmaya başladı.
 
11:38 - Başbakan Erdoğan, annesini taşıyan cenaze aracında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinden alınarak namazın kılınacağı Fatih Camii'ne doğru yola çıkarıldı. Başbakan Erdoğan, annesinin cenazesini taşıyan araçta yer aldı.

10:26 - Ekonomi Bakanı Çağlayan: Başbakanımızın böyle acılı bir gününde acısını paylaşmak için buradayız

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendisinin de genç yaşta annesini kaybettiğini belirterek, ''Başbakanımızın acısını çok iyi anlıyorum. Başbakanımızın böyle acılı bir gününde acısını paylaşmak için buradayız'' dedi.

10:06-Karacaahmet'te yoğun güvenlik önlemleri

Polis ekipleri, sabah saatlerinde Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırılıyor.

09-49-Fatih Camii tören için hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir ve Fatih belediyelerine bağlı temizlik ekipleri Fatih Camisi ve çevresinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapılıyor. Cami avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Caminin çevresinde sürdürülen yol çalışmaları kapsamında avlu girişine taşlar döşendi.

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. 
 

Editör: TE Bilişim