Yunan adalarına 'vizesiz' gemi seyahati  

Yunanistan hükümetinden alınan özel bir izinle yapılacak bir haftalık turlar yaz sezonu boyunca devam edecek. Fiyatlar ise 600 eurodan başlıyor

Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik krizin ardından Türkiye'den adalara yapılan günübirlik ziyaretlerde vize uygulamasını yumuşatması, turizm sektörünü hareketlendirdi. Atina'ya doğrudan uçuş koydurmayı başaran İzmir iş dünyası, vizenin kaldırılması için mücadele verirken, İzmir'de şubesi bulunan bir acenta 15 Mayıs'tan itibaren Yunan adalarına vizesiz tur başlatıyor. Yunanistan hükümetinden alınan özel izinle vizesiz olarak yapılacak 1 haftalık tur, yaz sezonu boyunca sürecek. İzmirlilere alternatif bir yaz tatili imkanı sunduklarını belirten Tura Turizm Acentası Bölge Müdürü Ahmet Babaeren, gemide her şey dahil hizmeti vereceklerini söyledi. Babaeren, vizesiz turu satarken iltica tehlikesine karşı önlem alacaklarını ve gemi yolcularının özenle seçileceğini ifade ederek, "Bu tur vizesiz ama 'herkes gidebilir' diye bir koşul yok. Seçici olacağız. Önceliğimiz aileler ve meslek odasına kaydı bulunan iş sahipleri olacak" diye konuştu.

KAPASİTESİ 450 KİŞİ

Turu gerçekleştirecek "Ankara" isimli geminin 15 Mayıs'tan itibaren her cumertesi günü Çeşme'den hareket ederek 1 hafta boyunca Atina başta olmak üzere Yunan adalarını gezeceğini belirten Babaeren, fiyatların kişi başı 600 eurodan başladığını söyledi. 0-2 yaş grubu çocukların ücretsiz olduğunu, 2-6 yaş arası çocuklara 150 euro, 7-12 yaş arası çocuklara ise 300 euroya tatil imkanı sunduklarını dile getiren Babaeren, "Turumuzu, Türkiye'nin sahip olduğu iki yolcu gemisinden biri olan Ankara Gemisi ile gerçekleştireceğiz. 137 kabinli gemimiz 450 kişiye aynı anda yolculuk imkanı sunuyor. Bu yaz farklı bir tatil arayışında olan İzmirlilerin tercihi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geminin bazı adalarda ve kentlerde 1 günden fazla kalacağını belirten Babaeren, bu sırada yolcuların vize sorunu olmadan rahatlıkla hem alışveriş yapabileceğini, hem de eğlence mekanlarından yararlanabileceğini söyledi. Farklı gemi turlarında konaklama sürelerinin kısıtlı olduğunu belirten Babaeren, Ankara Gemisi ile gerçekleşen turda konaklama zamanlarının uygun ve uzunluğuna dikkat çekti. Babaeren ayrıca tura katılacak yolcular için İzmir'den Çeşme'ye de ücretsiz servis hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Hareket her cumartesi saat 19.00'da Çeşme'den

Tura katılacaklar, 15 Mayıs'tan itibaren her hafta cumartesi saat 19.00'da Çeşme'den hareket edecek gemi, pazar sabahı 08.00'de Atina'ya 15 dakika uzaklıktaki Pire'ye gidecek. Yolcular buradan aynı gün 23.00'te ayrılarak Mikonos Adası'na geçecek. Pazartesi günü sabah 10.00'da Mikonos'a ulaşacak olan yolcular, salı sabahı 05.00'te buradan ayrılarak Santorini'ye gidecek. Salı günü 12.00 ile 19.00 arasında Santorini'yi gezecek olan yolcular, çarşamba günü 07.00'de bir sonraki durak Girit Adası olacak. Aynı günün akşamı 21.00'e kadar Girit'de vakit geçirecek yolcular, perşembe sabahı Rodos'a geçecek. Cuma sabaha karşı 04.00'te buradan ayrılacak olan gemi, aynı gün saat 10.00'da Kos Adası'na gidecek. Cuma günü saat 20.00'de Kos'tan çıkacak olan yolcular, cumartesi sabah 09.00'da Çeşme Limanı'na gelerek turu tamamlayacak.

Editör: TE Bilişim