Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara Büyükşehir belediyesine bağlı EGO'nun özelleştirilmesi için düğmeye basıldığını bildirdi.

Basın mensuplarının, "EGO'nun BOTAŞ'a doğal gaz borçlarından dolayı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bazı banka hesaplarına haciz konulup konulmadığı" yönündeki sorusu üzerine Bakan Güler, olayın doğru olduğunu söyledi.

EGO'nun BOTAŞ'a olan borçlarından dolayı, dün akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve kendisinin üçlü bir görüşme yaptığını belirten Güler, "EGO'nun özelleştirilmesinde düğmeye bastık. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilgili yasa taslağını bu hafta sonuna kadar hazırlayacak. Bu taslağı biz hemen yasalaştıracağız. Dolayısıyla süratli şekilde EGO'yu özelleştireceğiz. Netice itibariyle hem biz (BOTAŞ) hem de Hazine, buradaki alacaklarını alacaklar. Artan para ile de yatırımları yapılacak"dedi.

Özelleştirmeyle, EGO ile ilgili sorunun çözüme kavuşturulacağını belirten Güler, özelleştirme modelinin yasa taslağı ile ortaya çıkacağını, büyük bir ihtimalle "blok satış" ile özelleştirme olabileceği kaydetti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim