Amerika'nın en büyük uçak gemisi olan ve nükleer enerjiyle çalışan Eisenhower basına tanıtıldı. Gemide bulunan 4 bin 300 askeri personel çarşı izinlerinde Antalya'yı geziyor.

Gemi yetkilileri davet ettikleri basın mensuplarına gemiyi gezdirdi. Amerika'nın en büyük savaş gemisi olarak bilinen Eisenhower hakkında teknik bilgi veren gemi kaptanı Yüzbaşı Dee L Mewbourne, gemide 4 bin 300 mürettebat bulunduğunu ifade etti. Geminin 304 metre boyunda olduğunu belirten Kaptan Mewbourne, Eisenhower'da 61 uçak, 7 helikopter ve 44 adet F-18 savaş uçağı yer aldığını söyledi. Mewbourne, 33 yaşındaki Eisenhower'in Amerika tarafından inşaa edilen 3'ncü uçak gemisi olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yüzbaşı Dee L Mewbourne, demirlemek için Antalya'yı tercih etme sebeplerini ise şöyle açıkladı: "Türkiye ile geçmişten gelen sıkı dostluklarımız var. Antalya şehir tarihiyle ve kültürüyle bizim arkadaşlarımıza çok fazla şey sunabilen bir yer. Bugün 2 bin 500 gemiciyi çarşı iznine gönderdik."

2 Ocak 2010'dan beri açık denizlerde olduklarını hatırlatan Mewbourne, en son körfez bölgesinde Türkiye ile ortak bir tatbikat yaptıklarını belirtti. Tatbikatın başarılı geçtiğini ifade eden Mewbourne, "Ay sonuna doğru Amerika'ya geri döneceğiz. Süveyş Kanalı'ndan geçtik ve Türk tarafıyla bir tatbikata katıldık. Bu tek bir tatbikat değilde ufak tefek tatbikatların birbirine eklenmesi şeklinde çalışmalarımız oldu. Çok başarılı geçti. Umarım ortaklarımız olan Türk tarafı da aynı şeyi hissediyordur." diye konuştu.

Mewbourne, Eisenhower gemisinin 2000 yılında da Antalya'ya geldiğini hatırlattı. Ekibinin ve denizcilerin Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Kaptan Mewbourne, ülkelerine döndükten sonra da Türkiye'yi unutmayacaklarını söyledi.

Dün sabah saatlerinde Antalya Limanı'na demirleyen ve şehirde gezintiye çıkan Amerikan askerlerine saldırının olup olmadığının sorulması üzerine ise Yüzbaşı Dee L Mewbourne, "Haber aldığımız kadarıyla dün akşam bazı denizcilerimiz yemek yemek için şehirde dolaşıyorlarmış. Bir grup video kamera taşıyan genç denizcilerimize buz ve yumurta atmış. Bizim denizcilerimiz ise karşılık vermemiş. Böyle yaşanan bir hadise." dedi.

Öte yandan Amerika'nın en büyük uçak gemisi olan Eisenhower'a düzenlenen geziye basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Gemiyi gezen gazeteciler dev bir Türk bayrağı ile karşı karşıya kaldı. Geminin 9 Temmuz'da Antalya'dan ayrılacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim