AMERİKALI BAKANDAN KIYI EMNİYETİ’NE ZİYARET
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemizde bulunan ABD İç Güvenlik Bakanı Sayın Janet Napolitano tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirildi. 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk-Amerikan İş Konseyi’nin (DEİK) davetlisi olarak ülkemize gelen ve Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a geçen konuk bakan ve beraberindeki heyet, ziyaret kapsamında İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ne teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Müdür ORAKCI, VTS Merkezi’ne gidiş yolunda konuk Bakan Sayın Janet Napolitano ve Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricardone’ye İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde ulusal ve uluslararası gemi trafiğiyle birlikte boğazın tarihi mekânları hakkında da bilgi verdi.

Bu tarihi ve doğal güzelliğin hiçbir şekilde tehlikeye atılamayacağını, yaşanacak bir olumsuzluğun parayla ölçülemeyeceğini, kıyı devleti olarak gerekli tüm yatırımları yaparak, son teknoloji sistemleri yapsak da, Türk Boğazlarını kullanan tüm taraflardan kazaları önleyecek yaklaşımlar beklediğimizi belirtti.
 
Genel Müdür Yardımcısı Olcay ÖZGÜRCE ve Basın Tanıtım ve Dış İlişkiler Daire Başkanı I. Beril ORAKCI’nın da hazır bulunduğu ziyaret esnasında, Genel Müdür Salih ORAKCI konuk bakana, Türk Boğazlarıyla ilgili istatistiklerle, boğazların jeopolitik ve stratejik önemi, seyir emniyeti ve güvenliğe yönelik yapılan uygulamalar hakkında çeşitli bilgiler verdi.
 
Ayrıca Genel Müdür, konuk Bakan Janet Napolitano’ya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM’ın denizlerdeki seyir emniyetini artırmak amacıyla verdiği talimatlar doğrultusunda KEGM tarafından yapılan yatırımları da kısaca anlattı.

Basın Tanıtım ve Dış İlişkiler Daire Başkanı I. Beril ORAKCI ise konuk bakan ve beraberindeki heyete, Türk Boğazlarındaki riskler ile KEGM tarafından verilen Gemi Kurtarma, Arama-Kurtarma, Seyir Yardımcıları, Haberleşme ile Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri hakkında bir kapsamlı bir sunum yaptı.
 
Sunumun ardından soru cevaplarla bilgi alışverişine devam edildi. Türk Boğazlarında yapılan operasyonları yerinde görme imkânı da bulan konuk bakan ve heyet operasyon odasında incelemelerde bulundu.
 
 Birçok konu üzerinde görüş alışverişinde bulunulan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Genel Müdür ORAKCI, ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano’ya günün anısına bir plaket sundu.
 
Görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirten konuk bakan da Genel Müdüre bir şilt takdim etti.

Editör: TE Bilişim