Amerika çeliklerinden doğuyor

11 Eylül saldırılarında yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin kalıntılarından inşaa edilen USS New York adlı gemi New York'a gitmek üzere yola çıktı.

NEW ORLEANS - 11 Eylül 2001'de Amerika'nın New York şehrinde düzenlenen saldırılarda yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nden arta kalan 7.5 tonluk çeliklerle USS New York adlı gemi inşaa edildi. New York'a doğru yola çıkan gemiyi selamlamak içinse halk New Orleans yakınları yakınlarındaki Mississippi Nehri yakınlarında yerlerini aldı.

Louisiana'nın Gretna bölgesi valisi Ronnie Harris, "Bu çelik bir metalden daha fazlası anlamına geliyor. Bütün ülke o pruvanın şeklinde bir araya geliyor. Bu geminin de bunu insanların zihnine ve tarip kitaplarına koymasından çok gururluyum" yorumunu yaptı.

ABD Donanması'nın yaptığı açıklamaya göre, 205 metre boyundaki geminin öncelikli amacı donanma seferleri için savaş ve destek ekiplmanları taşımak olacak. En fazla 720 tabur taşıyacak olan geminin, geniş güvertesi helikopter ve uçaklar için de kullanılabilecek.

İKİ GEMİ DAHA İNŞAA EDİLİYOR

USS New York dışında Arlington ve Somerset adlı iki gemi de yine Dünya Ticaret Merkezi'nin kalıntılarından, Pentagon ve United Flight 93'e düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin anısına inşaa ediliyor.

Editör: TE Bilişim