"Amerigo Vespucci",  Salı Günü Ayrılacak

78 Yıllık Yelkenli Okul Gemisi İstanbul'daİtalya Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 78 yıllık yelkenli okul gemisi "Amerigo Vespucci", İstanbul Limanı'nı ziyaret etti.

İtalya Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 78 yıllık yelkenli okul gemisi "Amerigo Vespucci", İstanbul Limanı'nı ziyaret etti. Salıpazarı Rıhtımı'na demirleyen geminin kaptanı Albay Claudio Confalonieri, İtalya'nın Savunma Ateşesi Tuğamiral Pietro Luciano Rıcca ile gemide basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Albay Claudio Confalonieri İtalyan Donanması'nın yelkenli okul gemisi olan "Amerigo Vespucci"de İtalya Livorno Deniz Harp Okulunda öğrenim gören 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğünü söyledi.

Bütün İtalyan deniz subaylarının bu gemide eğitim gördüğünü ifade eden Confalonieri, öğrencilerin her yıl haziran ile eylül ayları arasında "Amerigo Vespucci"de eğitim aldıklarını anlattı.

Gemide, 22'si kız toplam 99 öğrencinin bulunduğunu, toplam mürettebat sayısının ise 270 olduğunu belirten Confalonieri, şunları kaydetti:
"20 Haziran'da İtalya'dan yola çıktık, 20 Eylül'de döneceğiz. İstanbul'dan sonra Bulgaristan'ın Varna, Ukrayna'nın Odessa, Romanya'nın Constanta ve Yunanistan'ın Girit Adası limanlarına uğrayacağız. Eğitim kapsamında bütün öğrenciler donanma hayatını yaşayacaklar. Bütün subaylar için iyi bir başlangıç olacağını ve geleneklerimizin devam edeceğini düşünüyorum. Tecrübe için ilk basamak Amerigo Vespucci'dir."

Gemi mürettebatının en çok İstanbul Limanı'nı görmek istediğini dile getiren Confalonieri, "Mürettebatımız İstanbul'un tarihi özellikleri dışında, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden ötürü de bu şehri özellikle görmek istiyor" dedi. Confalonieri, "Amerigo Vespucci"nin, İstanbul'u bugüne kadar 9 kez ziyaret ettiğini ve her ziyaretin çok iyi geçtiğini dile getirdi.

"Amerigo Vespucci" aslına uygun olarak 1920 yılında yapılmaya başlandı ve 1931 yılında hizmete girdi. Beş serenli üç adet direğe sahip gemide, 3 bin metre karelik yelken bulunuyor. Geminin direkleri, deniz seviyesinden 54 metre yüksekliğe sahip.

Gemiyi Pazar günü saat 15.00-19.00 arasında, Türkiye'de yaşayan İtalyanlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve aileleri ziyaret edebilecek. "Amerigo Vespucci", 11 Ağustos Salı günü Türkiye'den ayrılacak.

Editör: TE Bilişim