İtalyan donanmasının 80 yaşındaki ünlü okul gemisi ''Amerigo Vespucci'', İstanbul'a geldi.
 
Adını, Amerika kıtasına yaptığı seyahatler hakkında yazdığı yazılarla ünlenen İtalyan tüccar ve haritacı Amerigo Vespucci'den alan savaş gemisi, Sarayburnu'na demirledi.
 
Gemide basın toplantısı düzenleyen Kaptan Paolo Giacomo Reale, yolculukları sırasında İstanbul'da durmaktan çok büyük onur duyduklarını söyledi.
 
Bu yılki yaz kampanyalarının üçüncü durağı olarak İstanbul'da bulunduklarını ifade eden Reale, seyahatlerinin 5 Temmuz'da İtalya'nın Borno şehrinden başladığını kaydetti.
 
Reale, 14 Ağustos Pazar gününe kadar İstanbul'da kalacaklarını aktararak, ''Daha sonraki durak Odessa. Ardından Atina'ya gideceğiz. 16 Eylül'de, başladığımız yere geri döneceğiz. Gemide 110 öğrenci var. Bunların hepsi İtalyan değil. Aralarında Irak ve Yemen'den insanlar da var. Bu yıl 80'inci yaşına giren gemi, İtalyan ordusundaki en eski gemidir'' diye konuştu.
 
Geminin diğer kaptanı Alberto Tarabotto da İstanbul'un, durakları arasındaki en önemli yerlerden biri olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
 
''İstanbul farklı kültürleri, ırkları bir araya getiren bir şehir. Dünyanın en önemli parçalarından bir tanesi. Bu seyahatimiz, katılan herkes için önemli bir tecrübe olacak. Bu yolculuğumuzun diğer bir önemli başlığı ise diğer kültürleri tecrübe etmektir. Bu, aslında bizim gemimizin en temel özelliklerindendir.''
 
70 metre boyunda ve 15 metre enindeki gemi, her yaz iki ay boyunca öğrencilerle denize açılarak, dünyanın çeşitli limanlarında konaklıyor. ''Amerigo Vespucci'', İtalyan Harp Akademisinin geleneklerini devam ettiren bir gemi olma özelliği de taşıyor.
 
Geminin, eğitim amacı dışında İtalya'yı dünyada temsil etmek gibi bir görevi de var. Bu yıl geminin rotasında İstanbul dışında Ukrayna ve Yunanistan da bulunuyor. 278 çalışanı olan gemide eğitim süreci boyunca 480'e yakın kişi olacak. Ayrıca gemide 3 de kız öğrenci bulunuyor.
 
Gemi, yarın 16.00-19.00, 12 Ağustos Cuma ve 13 Ağustos Cumartesi günleri ise 15.00-19.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Editör: TE Bilişim