Rüzgarsız başlayan gün bütün yıl bu yarışı iple çeken yelkencileri hayal kırıklığına uğrattı, hakem komitesi de yarış yapmak için yeterli rüzgar olmayınca tehir bayrağı bastı ve rüzgarı bekledi. Saat 12.00 civarı gelen rüzgar ise yelkencilerin yüzünü güldürdü. Güneyli yönünden 5-6 knot şiddetinde gelen rüzgara göre parkuru hazırlayan hakem komitesi saat 12.15 itibariyle American Express Bosphorus Cup’ın ilk startını verdi.

Goblin 3, Fenerbahçe-Garanti, Turkcell-Alize ve Ameera XS iyi start alan tekneler oldu. Orient Express VI ise hızını kullanarak hemen öne çıkmayı başardı. Alize-Turkcell, Fenerbahçe-Garanti ve Orion parkurun sancağını kullanmayı tercih ederken, Goblin 3, Orient Express VI, Arcora ve 7 Bela ise parkurun iskelesini tercih eden tekneler oldu. Orient Express VI orsayı ilk dönen tekne olurken Goblin 3, 7 Bela, FenerbahçeGaranti ve Orion ise onları izleyen tekneler oldu. IRC 2’de ilk orsayı birinci dönen tekne Turkcell-Alize olurken, IRC 3’te Ameera XS oldu, bu teknelerin bir çok IRC 1 teknesinin önünde dönmesi aldıkları iyi startın avantajını oldukça iyi kullandıklarının bir göstergesi oldu. Diğer Mat 1010 tipi tekneler olan Komet ve Izmir Yelken Akademisi ise Turkcell-Alize’nin hemen arkasında şamandırayı dönen tekneler oldu. Yarışçılar ikinci orsa koluna başladıklarında ise rüzgarın şiddetinin düşmesiyle hayal kırıklığına uğradılar. Rüzgar ikinci orsanın sonlarına doğru tekrar tazelerken havanın nerden tazeliyceğini ön görerek güzel rota çizen ekipler bu sayede rakiplerinin önüne geçmeyi başardılar. Eker Yayık Ayran, İzmir Yelken Akademisi ve Hedef Yelken bu tekneler arasında en öne çıkanları oldu.

Sürat avantajıyla Farr55 tipi Orient Express’in lider bitirdiği yarışta diğer tekneler sırasıyla şu sıralamayla finish veriler: 2. 7 Bela, 3. Orion, 4. Goblin 3 ve 5. Fenerbahçe Garanti. Düzeltilmiş sonuçlarda ise 1.Goblin 3 olurken, 2. Hedef Yelken, 3. 7 Bela, 4.Kia-Lukunku ve 5.Orion oldu.

Yarışa asıl damgasını vuran ekipler ise IRC 1 teknesini geride bırakan Levent Özgen’in dümenini tuttuğu Hedef Yelken ve Emir İçgören’in Ameera XS’I olurken, hafif havada avantajsız bir ratinge sahip olmasına rağmen iyi bir yarış çıkaran Oğuz Ayan’ın dümenini tuttuğu Fenerbahçe-Garanti’nin performansı göz doldurdu. IRC 2’deki yakın mücadeleye damga vuran ekip ise İzmir’den gelerek bütün İstanbullu Mat 1010’ları geride bırakan Kaan Özgönenç ve diğer Mat 1010’ları Archambault 35 tipi teknesiyle geçmeyi
başaran Ahmet Eker oldu.

Günün devamında ise yeterli rüzgar olmamasından ötürü başka yarış yapılamadı.

Düzeltilmiş zamana göre dereceler aşağıdaki gibidir:

Overall

1- Goblin 3
2- Hedef Yelken
3- 7 Bela
4- Kia – Lukunku
5- Orion

IRC 1

1- Goblin 3
2- 7 Bela
3- Kia – Lukunku

IRC 2

1- İzmir Yelken Akademisi
2- Eker Yayık Ayran
3- Komet

IRC 3

1- Hedef Yelken
2- Ameera XS
3- Sake

IRC 4

1- Fenerbahçe 2 – Boğaziçi Üniversitesi
2- Corio Zig Zag
3- Mikro - Cenoa

DESTEK SINIFI

1- Alvimedica
2- Backup Akasya
3- Kechi Poyraz – Bahçeşehir Üniversitesi

Editör: TE Bilişim