DAÜ’nün düzenlediği Amatör Yat Kaptanı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü 1’inci dönem kursları tamamlandı  
 
Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) ve DAÜ Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi  (DAÜ-SAGAM) tarafından düzenlenen Amatör Yat Kaptanı (Amatör Denizci) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü 1. dönem kursuna katılanlar dün düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Denizcilik Müsteşarlığı tarafından düzenlenmiş sınavda başarılı kursiyerler arasında Serhat Ertan, Beklan İşleri, Kemal Dirgen, Burak Onur, Kaya Ildız, Mehmet Akif Çelebi, Onur Yılmaz, Ömer Yiğit Akbaş, Cem Çiçek, Tuğrul Şimşek ve Mustafa Yeniada yer alıyor.

Törende konuşan DAÜ-SAGAM Başkanı Dr. Burak Ali Çiçek, KKTC için sivil denizciliğin önemli bir sektör olduğuna işaret ederek, önemli girişimlerde bulunulacağını dile getirdi.

Merkez Başkan Yardımcısı ve Sualtı Arkeoloğu Hakan Öniz ise, DAÜ’nün denizcilik alanında son yıllarda atağa geçtiğini, deniz bilimleri konusunda dünyada ilk on üniversite arasına girdiklerini belirtti.

KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü Kaptanı Murat Salel de, eğitim programlarının KKTC için önemine değinerek “Daha çok kaptan, bizlerin denizcilikte daha ileri gidebilmek için daha çok azim kazanmamız demektir” dedi.

Amatör Yat Kaptanı (Amatör Denizci) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü 2’inci dönem kursların ise 19 Nisan’da başladığı bildirildi.
 

Editör: TE Bilişim