Amatör Denizci Belgesi İçin Tebliğ Yayınlandı 

Yazılı Amatör Denizci Belgesi sınavları, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Antalya, Mersin, Samsun ve Trabzon Bölge Müdürlükleri ile Ankara'da yapılacak.

Sınava, Amatör Denizci Kütüğü'nün tutulduğu bilgisayar ortamındaki veri tabanından başvurular alınacak.

Adaylar, Amatör Denizci Belgesi'ne ve Amatör Denizci Kütüğü'ne esas olan kimlik, iletişim bilgileri, fotoğrafları ve sağlık raporlarını çevrim içi yöntemle veri tabanına aktarmadıkça sınava başvuramayacak. Yazılı sınavda sorulacak soruların adet ve ağırlıkları, sınav süresi, sınava başvurunun onaylanma koşulları ile sınav yerleri ve belirlenmişse sınav salonu adresleri, sınav gün ve saati, sınavdan en az 30 gün önce internet ortamında duyurulacak. Başvuru sayısı yeterli olmayan sınav yerlerine başvurmuş adaylar, en yakın başka bir sınav yerine yönlendirilebilir. Yönlendirmeyi kabul etmeyen aday, yazılı sınav için bir sonraki sınav dönemini bekleyebilir veya başvurusunun iptalini isteyebiliecekler.


Yayınlanan Tebliğe göre, Amatör Denizci Belgesi Sınavı'nda yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Yazılı sınav sonuçları, sınavdan itibaren en geç 10 gün içinde internet ortamda yayınlanacak.

Ulaştırma Bakanlığının ilgili tebliği resmi gazete linkinden görmek için buraya tıklayınız.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim