AMATÖR DENİZCİ BELGESİ BÜROKRASİ KURBANI
 
Amatör Denizcilik Federasyonu'nun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan amatör denizci belgesi vermek amacıyla programladığı sınav başvuru sistemi beş yıllık sürenin dolması nedeniyle üye kayıtları 29 Ağustos 2013 tarihinden itibaren durdurulmuştur.
 
29 Ağustos 2013 tarihinden sonra amatör denizci belgesi almak isteyen vatandaşların müracaatlarını liman başkanlıkları da kabul etmeyince AMATÖR DENİZCİ BELGESİ sorunu giderek tırmanmaya başlamıştır. İki aydır ellerindeki evraklar ile çalmadıkları kapı bırakmayan amatör denizciler ehliyetleri olmadığı için teknelerini kullanamadıklarını yetkililere defalarca belirtmişlerdir.
 
Amatör Denizci Belgesi almak isteyen adaylar sorunun daha fazla zaman kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini ifade etmişler ve bakanlığın konuya ilişkin açıklama yapmasının gerekliliğini vurgulamışlardır. İki ay gibi uzun bir süre içinde sorunun çözülememesine anlam veremediklerini söyleyen Amatör Denizciler gerekirse Ankara'ya kadar giderek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşeceklerini belirtmişlerdir.
 

Editör: TE Bilişim