Mega yatlar dünyaya Altınova’dan gidecek

Tersanecilik sektörü yatırıma doymuyor. Dünyanın dört bir yanına yat inşa eden 39 firma, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir oluşumla, Mega Yat Tersaneleri’nin temelini Altınova Hersek Köyü’nde düzenlenen törenle attı.

Türkiye’nin dünyada  benzeri olmayan bir projeye imza attığını söyleyen Altınova Yat İnşaatçıları Kooperatifi Başkanı Özdemir Ataseven, iş başındaki hükümetin yatırımlara sıcak bakmasından destek alarak bu projeye başladıklarını ve başarılı sonuç aldıklarını söyledi. Ataseven, Mega Yat Tersanesi’nin üretime geçmesi ile Türkiye’ nin yat yapım sektöründe dünya ülkeleri arasında ikinci sıraya yükseleceğini  bunun da ülke adına önemli bir kazanım olduğunu belirtti. 

Temeli atılan tersane ile Türkiye’nin  tüm dünya ülkelerine Türk işçisinin alın teri ve el emeği ile mega yat üreterek önemli oranda döviz girdisi sağlayacağını  bildiren Özdemir Ataseven, proje ile 39 dünya devi firmayı Türkiye’den dünyaya yat yapma konusunda örgütlediklerini söyledi. Hükümetin Yatırımlara ve yatırımcıya olan sıcak bakışından cesaret alarak bu işe girdiklerini anlatan Ataseven,  proje kapsamında kendi şirketler grubuna Özata Yat İnşa  Çekek Bakım Onarım Şirketi’ni katarak 300 dolayında ek istihdam sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Günümüzde gemi inşa sektöründeki yatırımların arttığına  da dikkat çeken Ataseven, bu bakımdan da Türkiye’nin gerçekleştirdiği  Mega Yat Sanayi Sitesi’nin önemli olduğuna dikkat çekti.  Özdemir Ataseven, Altınova Hersek köyünde kurulan ve 15 ayda tamamlanacak mega yat tersanesinin oluşturacağı yan sanayii ile de yaklaşık 10 bin kişinin ekmek kapısı olacağının altını çizdi. 200 dönüm arazi üzerine ve her biri 1500 metrekare alan üzerine kurulacak 39 tersanenin tahmini birer milyon dolara mal olacağını bildiren Ataseven, işyerlerini 15 ay gibi kısa sürede ortaklarına teslim edeceklerini ve yapımda tamamen kendi öz kaynaklarını kullanacaklarını bildirdi.

Kaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası 

Editör: TE Bilişim