Balıkesir’de akşam saatlerinde başlayan yağmur, Altınoluk’ta maddi hasarlı zarara yol açtı. Meteroloji Balıkesir, Manisa, Bursa ve Çanakkale çevrelerinde gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Bugün akşam üzeri yağan yağmur Balıkesir’de havayı serinletirken Altınoluk’ta maddi hasarlı zarara yol açtı. Deniz kenarında ki birçok işletmede maddi hasar meydana geldi. Gece de yağışların devam edecek olması tatilcileri tedirgin etti.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle su baskını, lokal dolu, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılarak, şöyle denildi: "Balıkesir, Manisa, Bursa ve Çanakkale çevrelerinde görülecek yağışların; Balıkesir il geneli ile Bursa'nın batısı, Manisa'nın kuzey ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinde etkisini artırarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve lokal dolu şeklinde devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir”
Cihan
Kaynak: cha