Ohotsk Denizinde geçtiğimiz hafta kaybolan ve hakkında altın yükü nedeniyle çeşitli iddialar ortaya atılan "Amurskaya" nın armatörü Alexander Shiltsin polis tarafından ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla tutuklandı. Shiltsin, tutuklu olarak yargılanacak.

Armatör Shiltsin, emniyet tedbirlerini ihmal etmek suretiyle ölüme sebebiyet bvermek suçlamasıyla karşı karşıya.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Shiltsin'e yöneltilenn suçlama 7 yıla kadar hapsi gerektiriyor.

Gemi yola elverişli değilmiş

Geminin teknik açıdan sorunlu olduğu, fırtınayı dikkate almadan limandan hareket ettiği ve limandan hareket ederken izin almadığı ortaya çıktı.

Ayrıca gemide olması gerekenden daha az sayıda mürettebat bulunmaktaydı.

Yükün değeri de 230 bin dolarmış

Gemide bulunan 700-750 ton yükün de "altın" değil, "altın cevheri" olduğu ve toplam değerinin topu topu 230 bin dolar olduğu anlaşıldı.

Geminin 600 tonluk kapasitesinin çok üzerinde yük aldığı ve geminin batmasındaki en önemli nedenlerden birinin de aşırı yükleme olduğu bildiriliyor.

9 denizci hala kayıp

Amurskaya'nın talihsiz 9 kişilik mürettebatı halen kayıp. Mürettebattan hiç kimsenin sağ bulunabilmesinin artık mucizelere bağlı olduğu bildiriliyor.

Talihsiz Rus gemisinin batığının Ohotsk denizinde 25 metre derinlikte bulunmuştu.

Geminin batığı geçtiğimiz Pazar günü Ruby adlı bir römorkör tarafından tesbit edilmiş daha sonra BE-200 keşif uçağı da batığın olduğu bölgede deniz üzerinde yakıt tabakaları gördüğünü bildirmişti.

 

Editör: TE Bilişim