"Altın Çıpa bir Para Organizasyonudur"

Dünya Gazetesi Editörü Selçuk Onur; Lojiport'taki köşesinde; bir önceki IMO daimi temsilcimiz Fikret Hakgüden'in "Altın Çıpa bir para organizasyonudur" dediğini yazdı.

Sarı basın kartı sahibi, denizcilik sektöründe saygın kalemlerden biri olan Selçuk Onur'un köşesinde anlattığına göre olay şöyle gerçekleşmiş:

"İlk darbeyi, geçmiş yıllarda Denizcilik Müsteşarlığı’nın IMO’daki (International Maritime Organizations) Londra temsilcisi olan bir arkadaştan yedik. Tüm masrafları ALTIN ÇIPA Tertip Komitesi’nce karşılanan bu arkadaş, IMO’daki bağlantıları nedeniyle bazı önemli kişilere ulaşmamızda etkin bir rol oynamıştır. Ancak, Hakgüden bu arkadaş, büyük bir haksızlık yapmaya karar verir. Ve “I. E-mail Savaşı”  start alır. IMO Genel Sekreteri Mitropoulos’tan başlayarak o yıl organizasyona katılan 20’ye yakın kişiye ulaşan bu arkadaş; ALTIN ÇIPA’nın bir para organizasyonu olduğunu, denizciliğe hizmetin ‘paravan’ olarak kullanılarak, katılımcıların da yanıltıldığını anlatır edebi e-maillerinde..."

Fikret Hakgüden yardım etmiş

Selçuk Onur'un yazdıklarından anlaşıldığına göre, Türkiye'nin önceki dönem IMO Daimi Temsilciliği'ni yürüten, daha sonra IMO'da Teknik Komite Başkan Yardımcılığı'na da seçilen Fikret Hakgüden, Altın Çıpa organizasyonuna yardım etmiş, "bazı önemli kişilere" ulaşmakta yardımcı olmuş.

Ancak "Bazı önemli kişilere" ulaşılıp Fiikret Hakgüden'a artık ihtiyaç kalmadıktan sonra olanlar olmuş.

İki ihtimal var; ya Fikret Hakgüden Selçuk Onur'un söylediğine göre önce yardım etmişken durup dururken "büyük bir haksızlık yapmaya" karar vermiş.

Ya da gerçekten Altın Çıpa organizasyonunun hakikaten bir "Para Organizasyonu" olduğuna samimiyetle inanmış, bununla ilgili bir kanaati oluşmuş.

Yine Selçuk Onur'un yazdığına ve ileri sürdüğüne göre; Fikret Hakgüden; daha sonra IMO Genel Sekreteri Mitropoulos dahil 20 kişiye e-mail yazmış. Demiş ki: "Altın çıpa bir para organizasyonudur. Denizciliğe hizmet paravan olarak kullanılarak katılımcılar yanıltılmaktadır"...

Kim Haklı? Tek çözüm şeffaflıkta...

Eğer, Altın Çıpa organizatörlerinden olan Dünya Gazetesi'nin Perşembe Rotası Editörü Selçuk Onur'un ileri sürdüğü gibi, Türkiye'nin IMO Temsilciliğini yürüten bir kişi ""Altın çıpa bir para organizasyonudur. Denizciliğe hizmet paravan olarak kullanılarak katılımcılar yanıltılmaktadır"... demişse ortada ciddiye alınması gereken bir durum var demektir. Bu sözleri söyleyen herhangi bir kişi değildir.

DenizHaber.Com şeffaflıktan yana bir haber sitesi olarak bu konuda kamuoyunun doğru aydınlatılmasını istiyor.

Selçuk Onur organizasyonun kar etmediğini belitrmektedir. Anlamadığımız şu. Sayın Selçuk Onur bu organizasyonunun içindemidir? Böyle bir sonuca nasıl ulaşmıştır.  Elinde belgeleri mi vardır? Eğer varsa kamuoyuna açıklamak zorundadır

Ancak IMO Daimi Temsilciliğimizi yıllarca yapmış; Ankara'da uzun yıllar önemli görevlerde bulunmuş bir bürokratımızda "Altın  Çıpa bir para organizasyonudur" kanaati oluşmuşsa bunu da görmezden gelmemeli ve ciddiye almalı araştırmalıyız. Bunun yolu da şeffaflıktan geçer.

DenizHaber'e haksızlık

Sayın Selçuk Onur, yazısında DenizHaber'e biraz haksızlık etmiş.

Biz kimse için "vergi kaçakçısı" demedik. "Sigorta primlerini ödemediği için amme alacağından dolayı icra takibinde" dedik.

Kimseye de komplo kurmadık. Sadece elimize ulaşan ve haber değeri olan belgeleri sorumlu habercilik gereği yayınladık.

Yapılan herşeyi kamuoyunun gözü önünde yaptık.

Ayrıca bir şey daha yapmış Sayın Selçuk Onur; Mitropoulos'a yazılan mailin Sayın Cahit İstikbal tarafından yazıldığını ima etmiş.

IMO Genel Sekreteri ile yazışmak için kendisi vaktiyle Hakgüden'e muhtaç olduğu için bilemeyebilir. Ama IMO Genel Sekreterine ulaşmak çok kolaydır.

E-Posta adresi açıktır. Dileyen kişi; IMO Genel Sekreterine mail atabilir.

Sayın Cahit İsatikbal'in sitemiz ile, zaman zaman köşesinde teknik yazılar yazmak dışında hiç bir ilgisi yok. Ama Selçuk Onur da bu ima'sı ile DenizHaber'e "Büyük haksızlık" etmiş.

Burada özgür haberciler var ve haberleri yapıyorlar.

Biz Selçuk Onur'un bunca sıkıntı arasında bu haksızlığı istemeyerek yaptığına inanıyor ve düzeltse de düzeltmese de  hakkımızı kendisine helal ediyoruz.

İŞTE ULAŞILAN ETKİLİ KİŞİLERDEN BİRİNİN BELGESİ

IMO Teknik Komite Başkan Yardımcısı Fikret Hakgüden IMSO Direktörü Esteban Vincente Pacha'yı makamında ziyaret etmiş. Yanlarında malum kişi.

http://www.lojiport.com/author_article_detail.php?id=298

Editör: TE Bilişim