Alican Ulusoy: "Dağılmadık, Paylaştık"

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy;Ulusoy'da dağılma olmadığını, bir paylaşım gerçekleştiğini söyledi.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, düzenlediği basın toplantısı ile global krizin ağırlığını en yoğun hissettirdiği dönemde, Avrupa lojistik sektörünün en büyük şirketlerinden Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, İstanbul Çırağan Oteli Enderun Salonunda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Belçikalı Ziegler ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Toplantıda ortak girişimin açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy;  "Biz gerekli bütün altyapı yatırımlarını yaptık, bir örnek vermem gerekirse, özellikle IT konusunda yatırımlarımızı yaptık. Bizim  Yapacağız demek yerine yaptık demeyi tercih eden bir yapımız var. Ürünleri doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştıracak bir zincir kuracağız. Ulusoy-Ziegler ortaklığında %60 Bizim gurubumuz %40 Ziegler'in pay sahibi olmasının nedeni Türrkiye2nin kendine has yapısı. Bay Arthur Ziegler ile de bu konuları çok uzu uzun konuştuk ve bunun böyle olmasının daha doğru olacağını anlattık ve iki taraf da bunun böyle olmasını kabul ettiler ve ortaklık bu şekilde oluştu." dedi.

Ulusoy'da dağılma olmadı

Bir basın mensubunun "Ulusoy'daki dağılma" yı sorması üzerine Ulusoy'da dağılma olmadığını, bir paylaşım gerçekleştiğini söyledi.

Ulusoy şöyle dedi:

"Ulusoy'da bir dağılma olmadı. Burada bir paylaşım gerçekleşti. Ve bu paylaşım da yine ailenin ortak mutabakatı ile aldığı kararla yapıldı. Üç ana gruba, sektöre paylaşım gerçekleşti."

Ortaklığın sermaye büyüklüğü 7 trilyon

Alican Ulusoy, yapılan ortaklığın mali büyüklüğü konusunda sorulan bir soru üzerine; "Genel olarak kendi iç prensiplerimiz açısından rakam vermeyi uygun bulmuyoruz. Ortağımızın da arzusu bu yönde. Ancak şu andaki sermaye büyüklüğü 7 trilyondur." dedi. Ulusoy, lojistiğin ana iş kolları olduğunu, ana faaliyet alanları içerisinde lojistiğin bulunduğunu, ancak ileriye yönelik her türlü iş ortaklıklarına ve diğer sektörler içerisinde bulunmaya da sıcak baktıklarını söyledi. Ulusoy; "Bu tamamen işin maliyeti ve geri dönüşüyle alakalı. Dolayısıyla sektör seçmeksizin, finasal yapımızın güçlü olması sebebiyle, tamamen işin niteliği ile alakalı geri dönüşü ile alakalı her türlü sektöre girebiliriz." dedi.

"Mazot kokuları içerisinde büyüdüm"

Alican Ulusoy; "Lojistiği seçmede taşımacılıktan gelen bir aileden olmanızın payı var mı?" şeklinde sorulan bir soruya ise şu karşılığı verdi:

"İş hayatında aktif olarak 11 senem doldu. İş hayatına tanışıklığım ise çok eskiye dayanır. Rahmetli babam Cemal Ulusoy beni 3-4 yaşımdan itibaren işe götürüp getirirdi. Dolayısıyla iş hayatıyla tanışıklığım çok eskilere dayanıyor. O garajda, o tesislerde mazot kokusu ile büyüdüm. Bunu da gururla söylüyorum. Bundan dolayı lojistik sektörü içerrisinde olmak zaten istediğim ve arzum olan bir noktaydı. Bu yolda da hep beraber ilerliyeceğiz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Lojistiği seçmemin cevabı da burada, çok eskiye çocukluk yıllarıma dayanıyor. Her zaman bu sektör içerisinde yer almak istemiştim, bu yolda da devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim