Şu Aşamada Mümkün Değil
 
Costa Concordia’nın söküm için Aliağa’ya gelmesi şu aşamada mümkün olmadığı belirtildi.

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Atık Yönetim Merkezi  Sorumlusu Ersin Çeviker, geçtiğimiz yıl batan ve içerisinde 32 kişinin can verdiği dev yolcu gemisi Costa Concordia’nın şu aşamada söküm için Aliağa’ya getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İtalya’nın Giglio Adası açıklarında yarı batık halde duran ve geçtiğimiz günlerde uzun çalışmalar sonucu dik konuma getirilen Costa Concordia kruvaziyerinin, söküm için veya başka amaçla açık denizde yola çıkmasının Avrupa Normlarına uygun olmadığını belirten Çeviker, “Geminin yüzdürülerek Aliağa’ya yola çıkması mümkün değil. Edindiğimiz bilgilere göre geminin gövdesinde delikler var. Bunun önce bir tersanede onarılarak seyrüsefere hazır hale gelmesi lazım. Tüm bu ve bunun gibi eksikliklerin giderilmesinin ardından, yani yola elverişli hale getirilmesinin ardından Aliağa’da veya bir başka yerde römorkörler eşliğinde söküme götürülebilinir” dedi.

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, Costa Concordia’nın sökümünün büyük ihtimal Aliağa’da yapılacağına inandığını belirterek, “Şu an herhangi bir arkadaşımızın geminin sökümü için bir anlaşması yok. Ama geminin söküme elverişli hale gelmesiyle görüşmelerimiz başlayacaktır. Geminin de söküm için Aliağa’ya geleceğinden eminim” dedi.

Editör: TE Bilişim