ALİAĞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN LİBYA’YA 3 MİLYON DOLARLIK DUBA İHRACATI…

İZMİR (ALİAĞA)- (06.10.2009)- Küresel Mali krizin tüm dünyada derin etkileri sürerken, Türk ekonomisi için umutlu haber Aliağa organize Sanayi bölgesinden geldi.  İzmir’in Aliağa ilçesinde 10 milyon m2 alan üzerine kurulan ve altyapı olanaklarıyla Türkiye’nin en modern OSB’si olarak nitelenen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ALOSBİ) tesisler küresel krizin yıkıcı etkilerine rağmen üretmeye ve ihracata devam ediyor.  ALOSBİ’de bir firma duba imal ederek yurtdışına ihraç etti, ülkeye 3 milyon dolar kazandırdı.

Türkiye ve Aliağa Ekonomisi için büyük umut

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) faaliyet gösteren Makbosan Teknolojik İmalat Montaj ve Denizcilik A.Ş, mali ve ticari piyasalardaki daralmaya rağmen imal ettiği ürünleri yurtdışına satmayı sürdürüyor. Makbosan A.Ş, Libya’da yapımı süren Misurata Liman inşaatında kullanılmak üzere iki Jack-Up sistemli Duba imal ederek Libya'ya ihraç etti. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, Libya’ya yapılan ihracatın, kriz ortamında Türkiye ve Aliağa ekonomisi için büyük bir umut olduğunu söyledi.

Kısa sürede imal edilip ihracat yapıldı

Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin m2 alan üzerindeki tesislerinde üretim yapan Makbosan A.Ş, Mayıs 2009’da TML İnşaat A.Ş ile iki adet duba imal etmek üzere sözleşme yaptı. Libya Misurata Limanı inşaatında kullanılacak olan dubaların en son teknolojik donanıma sahip olması istendi. Hemen çalışmalara başlayan teknik ekip 4 ay gibi kısa bir sürede iki adet dubanın yapımını tamamladı. Dubalar, testleri başarıyla geçerek Aliağa’dan Libya’ya gönderildi.

Türkiye’de ilk kez bu özelliklerde üretildi

Makbosan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Duru, dubaların bu özellikleriyle Türkiye’de ilk kez inşa edildiğini belirterek, “Dubalar,  28 metreye 11 metre çalışma alanına sahip. 2.2 metre yüksekliğinde ve 240 ton ağırlığında. Jack Up sistemli dubalar,  24 metrelik 4 adet ayak üzerinde, Bilgisayar kontrollü şekilde, deniz tabanından yükselebilmektedir. Aldığımız siparişi kısa sürede teslim ettiğimiz için çok mutluyuz. Bize hızlı ve sorunsuz üretim yapabilmemiz için mükemmel bir ortam sunan Aliağa organize Sanayi Bölgesi yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Aliağa ve Ülke ekonomisi için gurur verici

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir şirketin kriz koşullarına rağmen üretim yapıp, istihdam yaratarak ihracat gerçekleştirmesinden gurur duyuyoruz. ALOSBİ’deki yatırımcılarımız, sadece İzmir ve Ege’ye değil, Türkiye ekonomisine de moral veriyor. İki adet dubanın imal edilip ihraç edilmesi sürecinde 60 kişiye iş imkanı sağlandı. Proje ile ülke ekonomisine 3 milyon Dolar katkı sağlandı. Kendilerine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. ALOSBİ’de yatırımcılara sunulan mükemmel üretim ortamı ve ihracat noktalarına yakınlık meyvelerini vermeye başladı. Bundan böyle ALOSBİ’deki yatırımcıların başarılarını sıklıkla duyacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim