Boat Shop 2. El Tekne Fuarı, 3-6 Mayıs arasında Marintürk İstanbul City Port’da gerçekleşecek. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ‘Yosma’ adlı 21 metrelik teknesini bu fuarda 1 milyon 750 bin dolardan satışa çıkaracak.

NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, BOAT SHOP 2. El Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı, 3-6 Mayıs 2012 tarihleri arasında Marintürk İstanbul City Port’da kapılarını açacak. Boat Shop, yatçılık sektörünün ikinci el tekneler için düzenlenen Türkiye’deki tek organizasyonu olarak 100’ün üzerinde firma, 200’e yakın marka ile denizde ve karada sergilenmek üzere 180 tekneye yer veriyor. Fuarda en ucuz tekne 5 bin 150 eurodan başlarken, en pahalı teknenin fiyatı 8 milyon euro. 30 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda satışa çıkacak ikinci el teknelerin toplam satış fiyatı 900 milyon TL’yi buluyor.

Boat Shop 2. El Tekne ve Tekne Ekipmanları Fuarı’nda görücüye çıkmaya hazırlanan lüks mega yatlar, motoryat ve yelkenliler arasında ünlü iş adamlarına ve magazin dünyasının ünlü isimlerine ait tekneler de bulunuyor.

Ünlülerin tekneleri alıcı arıyor

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da ‘Yosma’ adlı 21 metrelik teknesini bu fuarda 1 milyon 750 bin dolardan satışa çıkarıyor. 1993 yapımı Yosma’yı Sevgi Gönül vefatından önce yeğeni Ömer Koç’a hediye etmişti. Fakat Ömer Koç, Fransız yapımı Messerret adlı tekneyi aldıktan sonra Yosma’yı kardeşi Ali Koç’a devretmişti.

Şahan Gökbakar’ın ve Cem Yılmaz’ın ilk teknesi de bu fuarda alıcı bulmak için satışa çıkarken, Ömer Malaz, Sadettin Saran, Adnan Polat, Acun Ilıcalı, Sertap Erener, Nil Karaibrahimgil, gibi birçok ünlünün kullanmış olduğu tekneler de yeni sahiplerini arayacak.

NTSR Fuarcılık Fuarlar Direktörü Esin Aslıhan, Boat Shop’ta tekne, yat, megayatlarını, ürün, hizmet ve projelerini fuarda bir araya getirdiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim