DENİZ – DER’İN CUMARTESİ BULUŞMALARI

Kısa adı DENİZ-DER olan Denizcilik Mensupları Derneğinin geleneksel buluşmalarından 3. 20 Nisan 2013 Cumartesi günü Kadıköy Vapur İskelesi üzerindeki konferans salonun da gerçekleştirdi.

Toplantının gündeminde Pendik Tersanesi ile Pendik Sulzer Motor Fabrikası vardı. Toplantı diğer toplantılar gibi klasik olarak konuşmalarla açılmadı.

Dernek Başkanı Ali CAN tarafından muhafaza edilen 1 Temmuz 1982 tarihinde TRT ‘nin çektiği Pendik Tersanesi’nin açılış töreni görüntüleri ile başladı görüntüler toplantıya katılan davetliler tarafından adeta nefes almadan izlendi bu gösterinin sonunda DENİZ-DER Başkanı Ali CAN davetlilerin alkışları ile mikrofona geldi. 

Ali Can konuşmasına başlamadan evvel bu gün aramızda olmayan Denizcilik Bankası T.A.O bünyesinde çalışmış kişiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya çağırdı.

Bu gün aramızda olmayanlar rahmet ve minnetle anıldıktan sonra  Pendik Tersanesi ve Motor Fabrikasının tarihsel gelişimini anlattı yaşadığı acı ve tatlı anılarını davetlilerle paylaştı. Açılışında duyduğu mutluluğu anlatmakta kelimelerin yetersiz kaldığını ne yazık ki kapandığını duyduğu andaki üzüntülerini de anlatmakta kelimelerin yetersiz kaldığını söyledi bundan sonraki amacının Pendik Sulzer Motor Fabrikası’nın yeniden açılması temin etmek olduğunu bunun için ömrünün sonuna kadar bu amaç uğruna savaşacağını söyledi.

Dernek Başkanı Ali CAN’ın konuşmasından sonra Pendik Tersanesi ve Pendik Sulzer Motor fabrikasının açılışında emekleri geçen Emrettik Ati, Sabri Kolgu, Günnur Dikeç, Turan Seçer, Neptün Algan,Ferhat Özer, Mustafa Erkan, İrfan Balçık, Nejat Aşcıgil, Cemal Temel Alişanoğlu, Hasan Güven,Mehmet Aygün, Osman Yıldırım, Arif Gündüz, Basri Aktaş’a teşekkür plaketleri verdi.

Toplantı Pendik Tersanesi ve Pendik Sulzer Motor fabrikasında çalışıp bu gün hayatta olmayanların resimleri teker teker ekrana getirilerek yakınları ve arkadaşları tarafından yaşadıkları günlere ilişkin anılar anlatıldı. Katılımcılar bir sonraki toplantının yapılacağı 27 Nisan 2013 Cumartesi günü Yeni Kadıköy İskelesi Toplantı salonunda buluşmak üzere ayrılmışlardır.

Editör: TE Bilişim