16 Ocak 2013 tarihinde Gebze'den hareket ettikten sonra Ege'deki kötü havadan dolayı sığındığı Volos Limanında 3 konteyner dolusu silah bulunduğu için 1 haftadır bekletilen Alexandretta adlı gemi, Yunanistan tarafından 1 Şubat gece yarısına doğru serbest bırakıldı.

Gemi, Matapan Burnu'nu TSİ 2200 sularında geçti. Geminin Pazar günü 13:00 te Libya'nın Tripoli Limanına varması bekleniyor. 

Yunanlılar ne iddia etmişti?

“Alexandretta”da yapılan aramada çok sayıda Kalaşnikof, Dragunov tipi tüfekler, RPG-7 roketatar ve tabancalar bulunmuştu.

Yakıt ikmali için Volos şehrinin Asteria Agrias sahiline yanaşan gemide şüphe üzerine yapılan aramada silah ve cephanelik bulunması üzerine, Yunan Dışişleri, Maliye ve Deniz Ticaret bakanlıkların yanısıra Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) da devreye girmişti.

Gemide silah  ve cephaneliğin Libya’da teslim edileceğini gösteren bazı evraklar bulunuyor. Yunan medyası Türkiye’nin gemideki silah ve cephaneliği Libya üzerinden Suriye’deki muhaliflere göndermesi ihtimali üzerinde de durulduğunu iddia etmişti.

 

 

Editör: TE Bilişim