Alexandra C Sahibini Arıyor

AB Resmi gemi veritabanı equasis.org da ise geminin işleticisi olarak Selay Denizcilik gözükmesine rağmen Selay Denizcilik "İşletici biz değiliz" diyor.

Önceki hafta tam yüklü Köstence-Avustralya seferini yaparken Yemen açıklarında batan 10100 DWT'luk kimyasal tanker ALEXANDRA C sahipsiz kaldı.

Geminin batmasından sonra filikayla denize açılan 18'i Türk 19 mürettebat, Denizcilik Müsteşarlığı'nın devreye girerek AMVER sistemi'ni devreye sokmasıyla civarda bulunan AMVER üyesi Singapur gemisi Fairchem Steed tarafından kurtarılmıştı.

26 yaşındaki tankerin bu kadar ağır seferi tam yüklü olarak kaldıramayacağının dikkate alınması gerektiği denizcilik uzmanlarınca ileri sürülürken, geminin işleticisinin ve sahibinin ayrıca "Beneficial owner"in kim olduğu, mürettebatın haklarını kimden arayacakları soru işareti olarak kaldı.

Avrupa Birliği'nin resmi gemi veritabanı equasis.org kayıtlarına göre geminin işleticisi olarak Selay Denizcilik Sanayi gözüküyor.

Avrupa Birliği'nin resmi gemi veritabanı equasis.org da geminin işleticisi olarak Selay Denizcilik görünüyor. Geminin batmış olmduğu da güncellenmiş.

Selay Denizcilik'in 22 Haziran tarihli web sitesi: Gemi filoda yer alıyor.

Selay Denizcilik web sitesi 26 Haziran: Gemi filodan çıkmış...

DenizHaber.Com

 

 

Editör: TE Bilişim