27-28-29  Nisan günleri İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesinde gerçekleşecek olan "Denizcilik Festivali"nde Albatros Grubu da sahne alacak.

Albatros grubu, 29 Nisan günü Bulutsuzluk Özlemi adlı gruptan hemen önce sahne alacak.

Festival detaylarına http://www.itudenizcilikfestivali.com/ adresinden erişilebiliyor.

Albatros Grubu geçtiğimiz yıl da feztivalde sahne almıştı.

ALBATROS GRUBU

Şimdiki İTÜ Denizcilik Fakültesi (o dönemde DZKK’ya bağlı Denizcilik Yüksek Okulu) 1988 Mezunları tarafından kurulan ALBATROS grubunun ismi bir öğlen yemeği sonrası yemekhane çıkışında çoğu sınıf arkadaşlarının ortak kararıyla gruba verilmiştir. Grubun ilk ismi bir takım yıldız olan “Casiopeia” idi. 1987 den sonra Albatros olarak değişti. Grup, sınıf arkadaşları olan TARKAN KARAKAYA(lead gitar-vokal, GV88), ÇAĞLAYAN ÇALIŞKAN(ritm gitar-vokal, GV88), LEVENT BAKTIR(davul, GV88) ve ERHAN YAZGAN(klavye-piyano,GV88), LEVENT RUHİ(bas gitar,GV88) tarafından kuruldu. Daha sonra grupta BELEK ÖZTÜRKCAN (gitar, GV91) , COŞKUN ADALILAR (akustik git.-bas gitar,GV87) , SERHAT TUNCAY (Klavye,GV90), ÜMİT YAŞAR SÜRÜCÜ(ritm gitar,GV90), de çeşitli konserlerde ve yarışmalarda yer aldılar.

1984 ve 1985 mezunu abileri Mustfa Çürükoğlu, Emin Sami, Gökhan Özses, Faysal Çora ve Hakan Pekbelgin den aldıkları bayrağı ve müzik klubünü tüm imkansızlıklara rağmen devam ettirdiler.

Türkçe sözlü kendi bestelerini üreten , askeri dönemin zor okul şartları ve tüm maddi –manevi olanakszılıklar karşısında yılmayan grup Bandırma ve İstanbul’da çeşitli festivallerde sahne aldı. Hatta 2 hafta ceza almayı göze alıp, 1988 yılında katıldıkları Üniversiteler arası Müzik yarışmasında söz ve müziğini TARKAN KARAKAYA‘nın yaptığı “Silahlara Veda” isimli parçalarıyla Üçüncü olmayı başarmışlar.

1989 yılında ALBATROS ; MAHCEM ÖZTÜRK , ARBAK DAL ve ELİF KAYNAK gibi müzisyenleri de bünyesine katarak, o sene sözü Ulufer’e ve müziği TARKAN KARAKAYA’ya ait “Tükeniyoruz” isimli parçaları ile yine aynı yarışmada 72 parça ve üniversite arasından BİRİNCİLİK ödülüne layık görülmüşler. Okulları adına aldıkları bu ödül onların en büyük övünç kaynaklarından biri olmuş.

Şimdilerde Grup üyeleri Kaptan, Şirket Ortağı, Yönetici , Klavuz Kaptan, Vts Operatörü, Enspektör olarak Denzicilik sektöründe çalışıyor, boş vakitlerinde de bir araya gelip müzik üretmeye devam ediyorlar.

Editör: TE Bilişim