Alanya'da Denizciler Toplandı

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), balıkçıları, teknecileri ve su sporları derneklerini Denizcilik Komitesi çatısı altında bir araya getirdi.

Komitenin tanışma toplantısı, Red Tower Restoran'da yapıldı. Toplantıya Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Seymen, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, ALTSO Başkanı Kerim Taç ve üyeler katıldı.

Alanya’daki denizcilerin gerçekleştirdiği birlikteliğin örnek olduğunu kaydeden Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Seymen, “Böyle bir oluşumu Antalya’da yapamadık. Artık denizciler her platformda ön plana çıkıyorlar ve bu tarz oluşumlar denizcileri daha da güçlü kılacaktır. Denizde cezalar anormal şekilde artınca, itiraz ettik. Denizci milletvekillerine mecliste önerge vermeleri yönünde baskı yapıldı ve bu sorun büyümeden çözüldü” diye konuştu.

Denizcileri bir araya getiremedikleri için sorunlarının çözümünde zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirten Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, “Alanyalı denizciler artık bir dernekte toplandılar. Bundan sonra size daha rahat ulaşabilecek, sektördeki sorunların ortadan kalkması için birlikte hareket edebileceğiz. Teknecilerin sıkıntıları ve çözümü, gemi takip cihazları konusunda daha sağlıklı bilgi aktarabileceğiz” dedi.

Deniz kıyısında yer alan Alanya’nın bu konuda fazla mesafe alamadığını belirten ALTSO Başkanı Kerim Taç ise, 25’inci meslek komitesi olarak Denizcilik Meslek Komitesini kurduklarını söyledi.

Denizcilik sektöründe ilerleme gerçekleştirmek için böyle bir oluşum kurduklarını ifade eden Taç, “Artık geçimini denizden sağlayanlar, tüm sorunlarını ALTSO bünyesindeki meslek komitesinde dile getirip, çözüm arayabilecek. Şimdiye kadar farklı meslek grupları içerisinde yer alan ve yaklaşık 70 kişiden oluşacak olan komitenin Alanya’nın deniz ticaretinden hak ettiği kazancı elde etmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilişim