ALANYA LİMANINA TURİST YAĞIYOR

Alanya Liman ve Denizcilik Turizm İşletmeleri A.Ş (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, yaptığı açıklamada, Alanya Limanı’na 5 yıldır İsrail gemilerinin turist getirdiğini ve bu sayının her yıl önemli oranda artış gösterdiğini belirterek, önümüzdeki yıldan itibaren Avrupalı turist taşıyan gemilerin de Alanya Limanı’na gelmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Alanya Limanı’na bu yılın ilk 6 ayında 40 bin turist geldiğini ve bu rakamın yıl sonuna kadar 100 bine çıkmasının beklendiğini anlatan  Taç, Avrupalı turistleri de getirerek, Alanya’nın ticari yaşamına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Avrupalı turist getirmek için gerekli girişimleri yaptıklarını ve bazı şirketlerle görüştüklerini dile getiren Taç, bu yıl 2 Avrupalı turist gemisinin ilk kez Alanya Limanı’na geleceğini, önümüzdeki yıl da yaklaşık 20-30 sefer düzenleneceğini kaydetti.

Bu yıl gelecek Avrupalı turist gemilerinin 2 bin 800 turist getireceğini belirten Taç, bu rakamın önümüzdeki yıl 30-40 bine ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

Taç, Alanya Yorkbet İskelesi’nde uzatma çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu, uzatma işleminin tamamlanmasıyla limana aynı anda 5-6 gemi demirleyebileceğini, bunun Avrupalı gemilerin Alanya’ya gelmesinde önemli rol oynayacağını sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim