'Alanya-Antalya arasına feribot seferleri konsun'

SP İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Alanya- Antalya deniz ulaşımının geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek feribot seferlerinin konulmasını önerdi. Aktaş, böylelikle karayolu trafiğinden daha rahat aynı sürede Antalya’ya ulaşılabileceğini belirti.

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Antalya’ya 60 trafik lambalı karayolundan gitmek yerine deniz yolundan rahatça gitmek gerektiğini belirterek Alanya – Antalya arası feribot seferlerinin başlatılmasını önerdi.

Aktaş, “Alanya’da AKP’nin 11 yıldır tek başına iktidarı döneminde gerçekten şöyle ciddi bir proje gerçekleştirilemedi. Gerek Alanya Belediyesi gerekse AKP ilçe başkanlığının ciddi bir çalışması olmadı. Örneğin bu süreç içerisinde İstanbul Deniz Otobüsleri işletmesinin gerek feribot seferleri ve gerekse deniz otobüsü seferlerine benzer bir çalışma Alanya-Antalya arasında direkt seferler olarak, gerek hem araç hem yolcu taşıyabilen feribotlar tarzında gerekse sadece yolcu taşıyan deniz otobüsleri tarzında bir çalışma yapılabilirdi. Ama yapılmadı” dedi.

’DENİZDE 60 TRAFİK IŞIĞI EZİYETİ YOK’

Feribot seferlerinin olabilirliğinin mümkün olduğunu ifade eden Aktaş, “Bakınız bugün İDO Bandırma-Yenikapı arasında feribot seferleri yapıyor ve bu seferlerin her biri 1 saat 45 dakika sürüyor. Alanya-Antalya arası 69 deniz milidir. Bu feribotlar saatte 42 deniz mili hız yapabilmektedirler

Bandırma-Yenikapı arasındaki mesafe ile Alanya-Antalya arasındaki mesafe aynı. Bu ne demektir. Demek ki feribotla Alanya-Antalya arası da feribotla 1 saat 45 dakika gibi bir sürede alınabilir. Siz deyin 2 saat. Böyle bir durumda hiç kimse aracıyla Antalya’ya karayolundan 60 tane trafik ışığında eziyet çekerek gitmek istemez. Sabah Alanya’dan feribota biner 2 saat sonra tadını çıkara çıkara Antalya’ya gider” diye konuştu.

‘FERİBOT İŞİNİ BELEDİYE YAPABİLİR’

Kişinin feribotla Antalya’ya gidip oradaki işlerini hallettikten sonra akşam seferi ile de Alanya’ya dönebileceğini ifade eden Aktaş şöyle devam etti:

“Hem de yorulmadan rahat rahat. Bu arada 265 bin Alanyalı, Alanya’dan Antalya’ya denizden yolculuk yapmanın keyfini çıkarır. Bu feribotlarla ya da deniz otobüsleri ile Antalya’dan direkt olarak Alanya’ya gelecek olan turistlerin taşınmasında da değerlendirilebilir.

Bugün Alanya Belediyesi’nin toplam bütçesi 120 milyon liradır. Önümüzdeki seçimlerden sonra Büyükşehir Yasası çerçevesinde Alanya Belediyesi’nin bütçesi yaklaşık 250-300 milyon lira civarına çıkacaktır.

‘265 BİN ALANYALILAR TATTIRACAĞIZ’

Bu feribotlar yurtdışından ithal edilirse oldukça pahalı yaklaşık 30-40 milyon dolar civarında ancak kendi tersanelerimizde bu feribotları imal ettirecek olursak 8-10 milyon lira gibi bir rakama 7-8 ay gibi kısa bir sürede imal ettirilebilmektedir.

Bu rakamlarda yeni dönemde Alanya Belediyesi’nin bütçesini sarsmadan bu proje gerçekleştirilebilir. Ya da işletmesi özel bir şirkete ihale edilerek bütçeye yük getirmeden gerçekleştirilebilir.

Alanya olarak deniz ulaşımını ve denizlerimizi kullanamıyoruz maalesef. Belediyeyi bize emanet edecek olunursa 265 bin Alanyalıya Alanya-Antalya arasında denizden feribotla seyahat etmenin keyfini tattıracağız.” 

 

Editör: TE Bilişim