ALAÇATI, SÖRFTEN SONRA SANATLA DA ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

RÜZGARIN HEYKELLERİ

Dünyaca ünlü 5 sanatçının 75 ton mermer yontarak rüzgâr temasını işlediği ilginç eserleri meydanları süsleyecek.

Bir aydır Alaçatı Belediyesi himaye-ellide ve Arkas Holding sponsorluğunda düzenlenen 2007 Alaçatı Uluslararası Heykel Sempozyumu yarın açılacak sergiyle tamamlanacak Alaçatı Portyolu'nda açılan sempozyumda 5 uluslararası sanatçı, 75 ton mermer yonttu.

Tamamlanan heykeller 19 Temimiz tarihine kadar Alacalının çeşitli yerlerinde sergilenecek. Organizasyon yetkilileri, "Yapılan tüm eserler Alacalı Belediyesine bedelsiz bırakılacak, meydanlarda sergilenecek" dedi.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sanatçılar Yoshin Ogata, Vasily Fedorouk, Jiri Kovanic, Xavier Gonzalez ve Petre Petrov'a teşekkür etti.

Alaçatı rüzgarının heykelini yaptılar

Alaçatı Belediyesi himayesinde ve Arkas Holding sponsorluğunda atölye çalışmaları seklinde düzenlenen 2007 Alaçatı Uluslararası Heykel Sempozyumu tamamlanıyor.


Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkasın da katılımıyla geçtiğimiz ay sonunda Alaçatı Port Yolunda açılan sempozyumda 5 sanatçı, yaklaşık 75 ton mermer yontarak S heykel çalıştı. Rüzgar teması işlenen heykeller, tamamlanma aşamasına geldi.

YARIN KOKTEYL VAR

Sempozyum 14 Temmuz Cumartesi günü sanatçıların ortaya çıkardıkları heykelleri anlatacakları bir kokteylle sona erecek. Tamamlanan heykeller 19 Temmuz tarihine kadar Alaçatı'nın çeşitli yerlerinde sergilenecek. Organizasyon yetkilileri, hedeflerinin heykellerin asırlarca bu meydanlarda kalmasını sag-lamak olduğunu dile getirdi. Yetkililer, "Yapılan tüm eserler Alaçatı Belediyesine bedelsiz bırakılacak ve belediye tarafından belirlenen meydanlarda sergilenecek" dedi.

KENTİ SÜSLEYECEK

Yetkililer. 14 Temmuzdan sonra sanatçı Xavier Gonzalez'ln 'Ahtapot ve Kalamar', Yoshin Ogata'nm 'Düşünce ve Dalgalar',  Vasily Fedorouk'un Toprak' adlı eserlerinin Alaçatı Balıkçı Barınağı'nda sergileneceğini söyledi. Fetre Petrov'un yaptığı 'Yaprak' İsimli eserin Alaçaü Antikacılar Çarşısında olacağını belirten yetkililer, Jiri Kovaniçin yaptığı 'Rüzgar Kapısı' adlı eserin aşçılık okulunun tepesinde rüzgar kapısı denilen yel pervanelerinin karşısında yer alacağını kaydetti.
 
Japon sanatçı Yoshin Ogata'nın 'Düşünce ve Dalgalar' adlı eseri, Alaçatı Balıkçı Barınağı'nda sergilenecek.

Sempozyum katılan sanatçılar şöyle:
 
1) Yoshin Ogaia: Japon sanatçı İtalya'da yaşıyor. Dünya çapında sayılı sanatçılardan, keskin ustalığıyla yaptığı kozmik temaları ve soyut mimari yapıtlarından etkileniliyor.

2) Vasily Fedorouk: Sanatçı Chicago'da yaşıyor. Klasik eğitim gören sanatçı, figür atif çalışıyor.

3) Jiri Kovanic: Çekoslovak kökenli sanatçı Paris'te yaşıyor. Soyut çalışan sanatçı mermerle çok ilginç çalışmalar ve mesajlar ulaştırıyor.

4)Xaviw Oonzalez: İspanyol kökenli sanatçı Normandiya'da yaşıyor. Yaşam alanına göre taşın tabiatını çıkarıyor, soyut çalışıyor.

5) Petre Pefrov: Soyut çalışan Bulgar sanatçının birbirinden ilginç yapıtları var.

Kaynak: YeniAsır Ek

Editör: TE Bilişim