Tuzla’da yaklaşık 6 aydır bağlı olan, ro-ro cargo tipi St. Vincent and the Grenadines bayraklı, Kompozitor Novikov isimli gemi, bugün saat 14:30’de, Tuzla İcra Müdürlüğünde ihaleye çıkacak.

Konuyla ilgili olarak DenizHaber'e özel açıklamada bulunan Kompozitor Novikov gemisi mürettebatının avukatı Savaş İnandıoğlu, 'Geminin 15 kişilik mürettabatının kendisi aracılığıyla neredeyse bir yıldır alamadıkları maaşlarını tahsil etmek amacıyla gemiye haciz uyguladığı ve armatörle yapılan tüm görüşmelere rağmen ödeme yapılmadığından geminin icra yoluyla satışına gidildiğini' belirtti.

Av. Savaş İnandıoğlu’nun vermiş olduğu bilgiye göre, geminin takdir edilen kıymeti 3.000.000 TL olup, bugün yapılacak ilk satışta bu bedelin % 60’nın üzerinde bir teklif verilmesi halinde gemi ihale edilecek ve işçiler ve diğer alacaklılar alacaklarını tahsil edecekler.

Gemiye çok yoğun ilgi olduğunu söyleyen Av. Savaş İnandıoğlu, 'tahminimiz bugünkü ilk ihalede geminin büyük bir ihtimalle satılacağı yönündedir' dedi.

Aylardır, armatörün gemiye ne yakıt ne de kumanya vermediğini bildiren İnandıoğlu, müvekkilleri olan Rus vatandaşlarının çok zor günler geçirdiğini, bu hususta Rus konsolosluğu ile de bağlantı kurduklarını ve çok zor şartlar altında bu mürettebatın bugüne kadar dayanabildiğini, ancak armatörün hiçbir surette kendi vatandaşı ve işçilerine sahip çıkmadığını adeta onları ölüme terk ettiğini bildirdi.

İhale saat 14:30 Tuzla İcra Müdürlüğü’nün bulunduğu Tuzla Adliyesinde olacak.

İhaleye katılmak isteyenler tahmini bedelin % 20 si oranında teminat yatırmak zorunda.

Editör: TE Bilişim