Avrupa Akuakültür Kongresi (Aquaculture Europe), 25 – 27 Ekim 2007 tarihleri arasında, Türkiye’de su ürünleri sektörünün tek fuarı olan Future Fish Eurasia Fuarı ile işbirliği içerisinde, İstanbul Yeşilköy’deki, WOW Otelleri Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Kongre’nin açılışı 25 Ekim 2007 tarihinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve Avrupa Birliği Balıkçılık ve Denizcilik Komiseri Joe Borg tarafından yapıldı. Su Ürünleri Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı etkinlik, Avrupa Akuakültür Derneği (EAS) ve Avrasya Fuarcılık tarafından organize edildi. Avrupa Akuakültür Kongresi’ne, başta Avrupa’dan olmak üzere, Amerika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu da kapsayan geniş bir coğrafyadan 700’ün üzerinde delege katıldı.  

2007 Avrupa Akuakültür Kongresi, hem konferans hem de bir sektör forumunu kapsayan ilk “yeni format” kongre oldu. Kongrenin ana teması “Çakışan Talepler/ Competing Claims” çerçevesinde, gelişen akuakültür sektörünün karşılaştığı rekabet ve çatışmalar ele alınarak, sektörün geleceği konunun uzmanları tarafından tartışıldı.

TÜRKİYE’nin TEK SU ÜRÜNLERİ FUARI BÜYÜK BAŞARI İLE SONUÇLANDI

Future Fish Eurasia 2007 Fuarı, 25 – 27 Ekim 2007 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10 numaralı salonlarında, Avrupa Akuakültür Kongresi ile birlikte, Avrasya Fuarcılık tarafından düzenlendi. Fuarın açılışı, 25 Ekim 2007 tarihinde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve Avrupa Birliği Balıkçılık ve Denizcilik Komiseri Joe Borg tarafından, sektörün lider kurum ve kuruluşlarının ve basın mensuplarının katılımıyla yapıldı.  Future Fish Eurasia 2007 Kongre Fuarı’na, aralarında Yunanistan, Norveç, İsrail, İtalya, İspanya, Fransa, Amerika, İngiltere, Kanada, Hollanda, Polonya, Tayvan, Almanya, Japonya ve Belçika’nın bunduğu 29 ülkeden, 265 firma katıldı. Türkiye’de su ürünleri sektörünün tek fuarı olan Future Fish Eurasia Fuarı’nda, Akuakültür Teknolojileri ve Ekipmanları, Balıkçılık Teknolojileri ve Ekipmanları, Su Ürünleri İhracat ve İşleme gibi sektörün 3 ana konseptini konu edinen 3 fuar bir çatı altında toplandı. Fuarda, taze balıktan işlenmiş/paketlenmiş balığa, işleme makinalarından akuakültür ekipmanlarına, yemden soğutma sistemlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sergilendi. 

Future Fish Eurasia 2007 Kongre Fuarı’nı, Avrupa Akuakültür Kongresi delegeleri, toptan ve perakende balık pazarlamacıları, ithalatçı ve ihracatçılar, kültür balıkçıları, reisler, otel, restoran ve süpermarketler, su ürünleri işleme sanayi, su ürünleri mühendisleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve su ürünleri sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcilerden oluşan 7.893 sektör profesyoneli ziyaret etti..

Açılış konuşmasını Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker Yaptı;

 

 

www.denizhaber.com

 

Editör: TE Bilişim