Marport’un yeni Genel Müdürü Ferhat Akkaya

Uluslararası taşımacılık ve liman işletmeciliği sektörünün önde gelen isimlerinden Arkas, Marport Liman İşletmeleri’nin Genel Müdürlüğü görevine Ferhat Akkaya’yı getirdi. Türkiye’nin en büyük özel limanı olan Marport’ta yeni görevine Mayıs ayında başlayan Akkaya, Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Akkaya yeni görevi ile ilgili olarak, “Türkiye’nin dış ticaretinin önemli bir kısmına her yıl ev sahipliği yapan Marport, bugüne kadar elde ettiği başarılara yenilerini ekleyecektir. Halihazırda ülkemizin en büyük kapasiteye sahip ve en hızlı limanı olan Marport, yaptığı yatırımlar sonucu, yılda 1 milyon 300 bin konteyneri elleçleyebilecek kapasiteye ulaştı. Amacımız hızla artan dış ticaretimizin bir adım önünden giderek gerekli altyapıyı sağlamak olacak” dedi.  

Ferhat Akkaya, iş hayatına Sasa Suni ve Sentetik Elyaf’ta İhracat Danışmanı ve Yetenek Havuzu Üyesi olarak başladı. Ardından sırasıyla 1996 – 1998 yılları arasında Danone Tikveşli Gıda ve İçecek’te Marmara Bölge Satış Müdürü, 1998 – 1999 yılları arasında Özel Müşteri Hizmetleri Müdürü olarak görev alan Akkaya, Sansu Gıda ve Meşrubat Genel Müdürlüğü görevinin ardından 2001 – 2002 yılları arasında Coca-Cola İçecek A.Ş.’de İş Geliştirme Müdürü, 2002 – 2006 yılları arasında da Ev & Ofis Birimi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Evli olan Ferhat Akkaya, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim