Borsaya gönderilen açıklamada, "Akfen Holding ile Eczacıbaşı Holding arasında 15 Nisan 2010 tarihinde bir mutabakat zaptı imzalanmıştır" denildi.

 
Akfen Holding ile Eczacıbaşı Holding, Galataport olarak bilinen Salı Pazarı projesi için ihaleye birlikte katılacak. Borsaya gönderilen açıklamada, "Akfen Holding ile Eczacıbaşı Holding arasında 15 Nisan 2010 tarihinde bir mutabakat zaptı imzalanmıştır" denildi.

Açıklamada sözleşme kapsamında, taraflar, diğer adı Galataport olan "İstanbul Salıpazarı - Karaköy Kruvaziyer Liman Turizm Ticaret Kompleksi'nin Yapım ve İşletimi" projesi ile ilgili olarak Başbakanlik özelleştirme idaresi Başkanlığı veya bağlı kuruluşu TDl'nin açtığı yeni ihaleye müşterek olarak teklif hazırlayıp vermek, tekliflerinin kabul edilmesi halinde idare ile sözleşme akdetmek ve sözleşme çerçevesinde faaliyet yapmak amaçlarıyla aralarında işbirliği yapmak ve bir ortak girişim oluşturmak istemektedirler" denildi. Diğer yandan Akfen Holding'in 10 Mart 2010 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde holdingin sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri ile hisselerinin yüzde 29.2'sini halka arz için başlatılan çalışmalarda fiyat
belirlendi.

HALKA ARZIN BÜYÜKLÜĞÜ 679 MİLYONU BULACAK

Akfen Holding'in Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirime göre, Holding hisseleri 12.5.-17.5 TL fiyat aralığından satışa sunulacak. Bu fiyat aralığı ile halka arz öncesi şirket değeri 1.31 -1.83 milyar TL aralığında oluşacak. Halka arz büyüklüğü ise 485.5 milyon TL ile 679.7 milyon TL arasında gerçekleşecek.
 

Editör: TE Bilişim