“Yeni Belgeler ve Bulgular Işığında Akdeniz’de Türkler”

Bahçeşehir Üniversitesi 17-18 Haziran tarihlerinde “Yeni Belgeler ve Bulgular Işığında Akdeniz’de Türkler” başlıklı uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapıyor.  

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ortaklaşa düzenlenen sempozyum yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda tarihçinin katılımı ile geçekleştirilecek. Hoş geldiniz konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın gerçekleştireceği sempozyumun açılış konuşmasını ise onur konuğu Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç gerçekleştirecek. Oramiral Metin Ataç’tan sonra ise Prof. Dr. Halil İnalcık sempozyumun akademik açılışını yapacak.  

2 gün sürecek sempozyumda 3 ana başlıkta 17 konferans verilecek. Sempozyuma yurtiçinden Bahçeşehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Deniz Müzesi ve Piri Reis Araştırma Merkezi’nden uzmanlar katılırken, yurtdışındaki London School of Economics, Tlemcen Üniversitesi, Zagreb Üniversitesi, Napoli Oriente Üniversitesi, Alcala Üniversitesi, Camps Institut Menorqui d’Estudis, Barcelona Üniversitesi, Madrid Autonom Üniversitesi ve European Komisyonu gibi önemli kurumlardan 12 tarihçi katılacak.  

Bahçeşehir Üniversitesi; Akdeniz’in şekillenmesinde Türklerin rolünü, yeni belgeler ışığında bir kez daha ortaya koyacak bu sempozyumun yanısıra şu anda Dolmabahçe Sarayı’nın yanındaki Sanat Galerisi’nde “Pîrî Reis’ten Kâtip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı”(8-17 Haziran 2009) harita sergisini de sürdürmektedir.. 


 

Editör: TE Bilişim