Akdeniz’de yeni kaçak göçmen faciası

CENEVRE (AA) - Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Itayi Viriri, Akdeniz'de içinde yaklaşık 600 kaçak göçmeni olduğu sanılan bir teknenin battığını söyledi.

IOM Sözcüsü Itayi Viriri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, Libya sahiline 25 kilometre uzaklıkta bir tekneden imdat çağrısı aldıklarını ve yardım gemileri gönderdiklerinin bilgisini verdi" dedi.

Viriri, "Libya sahiline 25 kilometre uzaklıkta yaklaşık 600 kaçak göçmen taşıdığı tahmin edilen bir tekne battı. Şuana kadar göçmenlerin yaklaşık 400'ü kurtarıldı ve 25 ceset bulundu" dedi.

Kurtarma operasyonunun devam ettiğini belirten Viriri, kurtarılanların hangi ülke vatandaşı olduklarını bilmediklerini ancak Libya'dan ayrılan bir tekne olduğu için çoğunlukla Afrika kökenli olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Dün yaptığı açıklamada ise Viriri, "Akdeniz, bu yıl şimdiye kadar bin 2 binden fazla göçmene mezar oldu. Akdeniz'de geçen yılın aynı döneminde bin 607 göçmen hayatını kaybetmişti" ifadelerini kullanmıştı.

IOM, yıl başından bu yana geçen 7 ayda Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısının ise 188 bine ulaştığını ve bu sayının yakın zamanda 200 bini geçecek olmasından endişe duyulduğunu belirtmişti.

Geçen yılın tamamında 219 bin göçmen Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmış, yaklaşık 3 bin 500 göçmen ise yaşamını yitirmişti. 

Editör: TE Bilişim