Titanic enkazını bularak ünlenen Nautilus'ta, 6-7 bin metre derinlikten naklen görüntü aktarabilen denizaltı robotları bulunuyor. Gemiye ev sahipliği yapan BOSAV Başkanı Tufan Turanlı ' Dip taramasına başlıyoruz. İnşaallah kısa zamanda pilotlarımıza ve uçağımıza ulaşabileceğimizi sanıyorum' dedi.

Türkiye nefesini tuttu, Akdeniz'de düşürülen uçağımızdan gelecek ilk görüntüleri bekliyor.

1260 metre derinlikte olduğu sanılan enkazı aramak için bölgeye gönderilen Amerikan'ın ünlü deniz araştırma gemisi Nautilus arama çalışmalarına yarın  başlıyor.

Titanic başta olmak üzere Bismark, Lusitania gibi birçok tarihi batık gemiyi bulan gemiyi  Amerikan Deniz Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Robert Ballard yönetiyor.

Çalışmalara , 6-7 bin metre derinlikten naklen görüntü aktarabilen denizaltı robotları ile yapılacak dip taraması ile başlanacağı öğrenildi  Gemide Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan üst düzey 4 kurmay subay da bulunacak.

Gemiye ev sahipliği yapan  Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) Başkanı Tufan Turanlı " İnşaallah kısa zamanda pilotlarımıza ve uçağımıza ulaşabileceğimizi sanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim