Karadenizliler, Akdeniz'de Hamsi Yiyip, Horon Tepti

Antalya Karadeniz Derneği (ANTKARDER), hamsi şenliği düzenledi. Bu sene 1.'si düzenlenen 'Karadeniz Hamsi Şenliği'nde yaklaşık 160 metre uzunluğundaki mangalda toplam 5 ton hamsi pişirildi. Karaalioğlu Parkı'ndaki şenliğe katılanla Karadenizliler hamsi yiyip horon tepti.

'Adımız Antalya, Soyadımız Karadeniz' anlayışı ile Antalya'da ikamet eden Karadenizliler tarafından 2007 yılında kurulan ANTKARDER, hafta sonu ilginç bir organizasyona imza attı. 160 metre uzunluğundaki mangalda pişirilen 5 ton hamsi katılımcılara ikram edildi.

Dernek, önümüzdeki yıl Karaalioğlu Parkı'nı boydan boya kaplayan bir mangalda tonlarca hamsi pişirerek dünya rekoru kırmayı amaçlıyor. 1. Karadeniz Hamsi Şenliği'nde ayrıca, Gurup Lazuri ve Emine Genç birer konser verdi. Şenlikte Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneği üyesi 17 aşçının pişirdiği hamsileri yiyen Karadenizliler horon tepip gönüllerince eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 1. Karadeniz Hamsi Şenliği'ne Başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alt kademe Belediyelerden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile birlikte yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Ayrı ayrı zamanlarda gelen Menderes Türel ve Süleyman Evcilmen hamsi yedikten sonra horon tepti.

Burada bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Size hemşehrilerim diyorum. Çünkü sizler her ne kadar Karadeniz'de doğmuş olsanız da Antalya'ya yerleşip buranın ekonomisine büyük katkıda bulunuyorsunuz" dedi.

Düzenlenen şenliğin bu sene birincisi olduğunu belirten ANTKARDER Yönetim Kurlu Başkanı Yunus Alan ise amaçlarının, sadece Karadenizlileri birarada toplamak olmadığını belirterek, "Karadeniz kültürünü Akdeniz'de de tanıtmak ve kültürler arasında kaynaşmayı sağlamak. Şenliğe katkıda bulunan Belediye başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim