Akdeniz'de 700 Göçmeni Taşıyan Gemi Battı

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan gemi battı. Gemide bulunan yaklaşık 700 kişiden şimdiye kadar sadece 28 göçmen kurtarıldı. Yüzlerce mültecinin hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor.

 İtalya Sahil Güvenlik yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre söz konusu dram, dün gece Portekiz bandıralı bir yük gemisinin, göçmen teknesine yardım etmek için yanaştığı sırada yaşandı. Hayatta kalabilme umudu ve heyecanıyla, yük gemisini gören göçmenlerin aynı anda teknenin bir köşesine doğru toplandığı ve dengesi bozulan teknenin bu sırada battığı kaydedildi.

İtalyan yetkililer, şimdiye kadar 21 cansız bedenin denizden çıkarıldığını ve geniş çaplı kurtarma operasyonunun sürdüğünü bildirdi. İtalyan basını, 700´e yakın göçmenin öldüğünü öne sürerken, bu kazanın Akdeniz´de meydana gelen en büyük göçmen faciası olduğuna dikkat çekiyor.

Bir haftada 1000'den fazla insan...

Pazartesi günü de Libya'dan İtalya'ya göçmen taşıyan bir gemi batmış, 400 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca Sicilya adası açıklarında alabora olan başka bir teknede de 41 kişinin boğularak hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Son bir haftada Akdeniz'de 1000'den fazla mülteci göç yolunda hayata veda etti.

Editör: TE Bilişim