Gemilere Tanımlama Zorunluluğu Getirildi
 
 Denizlerdeki Güvenliği Sağlamak ve Kaçakçılığı Önlemek Üzere Gemilere Otomatik Tanımlama Sistemi (Aıs) Klas-b Cs Cihazı Kullanma Zorunluluğu Getirildi. 2009 Yılına Kadar Tüm Gemilerde Aıs Cihazı Bulundurulacak.

-Denizlerdeki güvenliği sağlamak ve kaçakçılığı önlemek üzere gemilere Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) Klas-B CS cihazı kullanma zorunluluğu getirildi. 2009 yılına kadar tüm gemilerde AIS cihazı bulundurulacak.

ANKARA (ANKA) Denizlerdeki güvenliği sağlamak ve kaçakçılığı önlemek üzere gemilere Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) Klas-B CS cihazı kullanma zorunluluğu getirildi. 2009 yılına kadar tüm gemilerde AIS cihazı bulundurulacak.  

Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) Klas-B CS Cihazının Gemilere Donatılmasına ve Özelliklerine Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, SOLAS kapsamına giren, uluslararası sefer yapmayan 500 GT veya üzeri tüm yük gemilerine, İstanbul ve Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizinde düzenli sefer yapan 12 ve üzeri yolcu taşıyan tüm yolcu gemilerine, askeri gemiler hariç, arama kurtarma faaliyeti yürüten gemilere, ticari yatlara, kılavuz, römorkör, acente ve gemilere hizmet veren tüm ticari gemilere ve tehlikeli yük taşıyan gemilere 1 Ocak 2008 tarihine kadar AIS Klas-B CS cihazı ile donatılma zorunluluğu getirildi.

Liman seferi veya ardışık liman seferi yapan tam boyu 15 metre ve üzeri tüm balıkçı gemileri, liman seferi yapan tam boyu 10 metre ve üzeri ticari yatlar, Köyceğiz Gölü, Dalyan Kanalında çalışan gemiler ile denizde çalışan açık güverteli sandal tipi yolcu motorları hariç olmak üzere, liman seferi yapan ve 12'den fazla yolcu taşıyan tüm yolcu gemileri ise 2009 yılı içerisinde ilk belgelendirmelerinde AIS Klas-B CS cihazı ile donatılmış olacak.

-ÖTV'SİZ YAKIT KULLANAN GEMİLERE AKILLI KART ZORUNLULUĞU-

ÖTV'siz yakıt kullanan deniz araçlarında da ilave olarak ISO/IEC 14443 uyumlu kontaksız akıllı kart okuyucusu bulundurulacak. Akıllı kart okuyucusunun durumu, farklı renklerdeki ışıklı göstergelerle gözlemlenebilecek. AIS Klas B CS Transponder cihazları ile balıkçı tekneleri birbirlerini göremeyecek sadece diğer deniz araçlarını görebilecek.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 2 saat önce.. 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim