DTO BAŞKANI EROL KAŞ VE KALKAN’DA

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Antalya Şube Başkanı İlker Civelek, Demre SS. 68 No’lu Deniz Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı Ahmet etin ve Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan, Kaş ve Kalkan’da denizcilerin sorunlarını dinledi

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, ‘’Kruvaziyer gemilerin Kaş’a getirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kalkan’da balıkçıların çekek yeri sorunu çözümlenecek’’  dedi.

KAŞ (25.04.2013) – Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, turizmin gözbebeği Kaş’a kruvaziyer gemilerin de gelmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Antalya Şube Başkanı İlker Civelek, 68 No’lu SS Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin ve Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan Kaş ve Kalkan’da sezon başlarken denizcilerin sorunlarını dinledi.

DTO Başkanı Erol ve beraberindeki heyetin ilk durağı Kaş ilçesindeki günübirlik tur tekneleri ile sualtı spor dalış merkezleri temsilcileri oldu. Erol, denizcilere 4 Mayıs’ta Antalya, 9 Mayıs’ta da İstanbul’da yapılacak DTO seçimleri hakkında bilgi verdi ve destek istedi.

Sorunlarını anlatan denizciler en çok Sahil Güvenlik Komutanlığı denetimleri ile teknelerde çalışan personelin portör muayeneleri denetimlerinden yakındı.
Denizciler ayrıca valilik tarafından günübirlik tur tekneleri de dahil olmak üzere içki satışı yapılan tüm yerlere güvenlik kamerası takılması zorunluluğunun getirilmek istendiğini söylediler. Denizciler, bununda ek maliyet getireceğini dile getirdiler. 

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, ‘’Kruvaziyer gemilerin Kaş’a getirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kalkan’da balıkçıların çekek yeri sorunu çözümlenecek’’  dedi.


DTO heyeti daha sonra Kalkan’da teknelerini denize indiren denizcilerle buluştu. Yeni sezonda denizcilere bol kazanlar dileyen Erol burada da Kalkan’ın kronik sorunu haline gelen balıkçıların çekek yeri sorunu hakkında bilgi aldı. GMO Antalya Şube Başkanı Başkanı İlker Civelek, Kalkan Balıkçı Kooperatifi’nin sorununu kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Demre SS. 68 No’lu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin de DTO’nun girişimleri ve geçen dönem CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün de katkılarıyla 5 bin TL’lik borç sorunun çözümlendiğini anımsattı. Çetin, Deniz Turizmi Yönetmeliği’nin çıkarıldığını, bu yönetmeliğin çıkarılmasının tamamen Antalya deniz sektörünün başarısı olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan da denizcilere birlik içinde olmalarını istedi. Özkan, ‘’Birlik olun ve gücünüzü gösterin. Bireysel hareket etmeyin. Turlarınızda havuz sistemine geçin. Geliri adaletli paylaşmış olursunuz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim