Ahmet Arslan, Yunanistan'ın denetim ve cezaları artırmasının ardından, Türk teknelerinin liman çıkışlarına getirilen yasakla ilgili Yunanistan'la teknik düzeyde görüşmeler yapıldığını belirtti.

Yunanistan'ın denetim ve cezaları artırmasının ardından, Türk teknelerinin liman çıkışlarına getirilen yasağa ilişkin soru üzerine Arslan, konuyla ilgili Yunanistan'la teknik düzeyde görüşmelerin yapıldığını söyledi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları kaydetti: "11 Ekim'de Yunanistan'a gideceğim. Ayın 12'sinde muhatap bakanlarla gerekli görüşmeleri yapacağız. Beklentim ve umudum o ki 12'si itibarıyla gerekli mutabakatı sağlayarak 24 metre ve 12 yolcunun üzerindeki gemilere gerekli denetimleri yapsınlar, hiç itirazımız yok ancak ticari yatları o statüde sayıp denetim yapmamaları konusunda orada mutabakata varacağımızı umuyoruz. Sonunda 12'sinde onun kararını vermiş olacağız. Yine 12'si sonrası da yolcu taşıyan tekneler var. Bugüne kadar karşılıklılık ilkesi çerçevesinde anlayışla güzel bir işbirliği devam ettirdik. Orada da 12'sinden sonra yolculara bilet satılmasın ki bu süreç devam edecek olursa biz durduracağız, öyle olunca yolcular mağdur olmasın diye 12'sinden itibaren yolcu bileti satılmasın dedik." 

Editör: TE Bilişim