Yunanistan'da 213 yolcu taşıyan Türk bayraklı bir turist gemisi iskeleye çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı.

Yunan yetkililer, Türk bayraklı turist gemisinin Ege Denizi’nde bulunan Kos adasındaki limanda bir iskeleye çarptığını belirtti.

Yaralanan 25 yolcudan 5’inin durumu ağır. Yaralıların bir çoğunun İngiliz olduğu açıklandı.  Yapılan açıklamaya göre yaralılardan hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Kazanın nasıl meydana geldiğine dair henüz bir açıklama yapılmadı

Türkiye sınırının yakınında bulunan Kos Türkiye’den gelen günübirlik turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir ada.

Aegean Cat adlı geminin katamaran tipte bir tekne olduğu, azami süratinin 30 knots olduğu ve 415 yolcu kapasitesinin bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Yolculardan çoğu İngiliz

Geminin 213 yolcusundan çoğunun İngiliz uyruklu olduğu açıklandı.

Ciddi yaralılarda kemik kırıkları olduğu ve tüm yaralıların İstanköy adasında hastaneye kaldırıldığı gelen haberler arasında.

Kazanın nedeeni araştırılıyor.

2 Kez rıhtıma vurdu

İstanköy belediye başkan yardımcısı David Gerasklis yaptığı açıklamada geminin makine arızası yapmış olabileceğini, 2 kez rıhtıma bindirdiğini söyledi.

Gerasklis; "Gemi bir kez rıhtıma yanaşma teşebbüsünde bulunurken çarptı. Daha sonra tekrar gelerek daha hızlı ikinci kez çarptı" dedi.

Yaralanan pek çok yolcunun ilk çarpmadan sonra ne olduğuna bakmak için o tarafa yöneldikleri esnada ikinci çarpmanın tesiriyle yaralandıkları sanılıyor.

Bazı yolcuların da çarpmanın tesiriyle kırılan pencere camlarından yaralandıkları bildiriliyor.

Editör: TE Bilişim