Adriyatik limanları güçlerini birleştiriyor

Koper, Triest, Venedig ve Ravenna limanları temsilcilerinden oluşan bir grup geçtiğimiz hafta Triest’te bir araya gelerek North Adriatic Port Association’u (NAPA) kurdu. 

Gregor Veselko (Koper) ilk başkanlığa seçilirken, Giuseppe Parrello (Ravenna) ise başkan vekilli oldu. Kuzey Adriyatik rotasını, kıtanın kuzeybatı tarafındaki limanlara alternatif olarak sunmak isteyen NAPA,  bu ortaklık anlaşması ile denizcilik ve hinterlant bağlantılarının geliştirilmesi yönünde de birlikte çalışma kararı aldı.

Topluluk ayrıca; cruise hatları tarafından uğrak limanlar olmak, güvenlik ve bilgi teknolojileri konularında ortak bir çalışma yürütmek,  karayolu, demiryolu ve denizcilik alt yapısında koordine edilmiş bir planlama yapmak için de birlikte hareket etmeyi hedefliyor.

Bir Avrupa lojistik platformu kurmayı hedefleyen bu 4 liman, Uzakdoğu ve Avrupa pazarlarında daha fazla söz sahibi olmak istiyor. İlk ortak projelerini önümüzdeki yıl hayata geçirecek olan topluluk Şanghay’daki „Transport & Logistics China 2010“ fuarında bir etkinlik düzenleyerek kendisini tanıtacak. Topluluk ayrıca yeni üyelere de açık olacak.

Editör: TE Bilişim