Yeni havalimanı törenle açıldı

İstanbul’un yeni havalimanı dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, yabancı konukların da yer aldığı törenle açıldı. Erdoğan, “Bugün burada, sizlerle iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanımızın açılışı yurtdışından gelen kıymetli dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Bunun yanında Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümünün gururunu yaşıyoruz” dedi. 

ADI ÖNCE TABELADA GÖRÜNDÜ

Hasdal-Çatalca yoluna Yeni Havalimanı tabelaları yerleştirildi.

Tören için ayrıca geçici yönlendirme tabelaları konuldu. Yol boyunca aralıklarla Atatürk ve Erdoğan posterleriyle yer aldı.

İsmi önceden açıklanmayan ve merak konusu olan havalimanı terminal girişine tören öncesi ışıklı İstanbul Havalimanı tabelası asıldı. Girişe çok sayıda dilde hoş geldiniz pankartları yerleştirildi.

Terminal binasının kapılarında nazar boncukları dikkat çekti.

Misafirleri THY’nin yeni kıyafetleriyle hostesler karşıladı.

Törenede İngilizce, Arapça. Rusça, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Çince çeviri yapıldı.

CUMHURİYET RESEPSİYONU HAVALİMANINDA

İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılan konuklar yol boyunca havalimanının giriş salonunda yapılana tören alanına ulaşabilmek için 6 güvenlik noktasından geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinden önce Türk jetleri yeni havalimanı üzerinde gösteri uçuşları gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından konuklarıyla birlikte akşam yemeğine geçerken, resepsiyona katılan konuklara, açılışa katılan bakanlar ve İstanbul eski Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Yüksel ev sahipliği yaptı.

Gecenin en renkli konukları arasında , Alman gelin olarak bilinen dizi oyuncusu Wilma Elles ve eşiyle boşanma sürecinde olan Demet Şener dikkat çekti.. Şener, resepsiyona eski AB Bakanı Egemen Bağış ve kuzenı olan eşi Beyhan Bağış’la birlikte katıldı. (Fatma AKSU/İSTANBUL)

KONUK LİDERLER

AÇILIŞA Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Kırgız Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı (Başbakan) Denis Zvizdic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Moldova Cumhuriyeti Gagauz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlahda katıldı. Tarihi güne ayrıca aralarında İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Slovenya Başbakan Yardımcısı Alenka Bratusek, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in de olduğu çok sayıda bakan tanıklık etti.

Editör: TE Bilişim