Active Shipping ve Zehith Dokuz Eylül'de 20. Kış Kariyer Günleri'ne katıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri 20. Kış Kariyer Günlerinin üçüncü gününde ACTIVE SHIPPING ve ZENITH'i ağırladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 20.Kış Kariyer Günleri 3 Aralık 2015 Perşembe günü birinci oturumun konuğu ACTIVE SHIPPING oldu.Şirket Personel Müdürü Kpt. Aras Bilge Aksüyek, şirketin kuruluşundan günümüze kadarki şirket politikasından bahsetti. Şirketin 9 adet gemisinin 4’ünün Aframax Tanker, 5’inin Kuru Yük Gemisi olduğu bilgisini veren Aksüyek, gemilerin işletmesini Thome Ship Management ve Asian Alliance Ship Management şirketlerinin yaptığını söyledi.

Gemilerinde çalışan yabancı personel yoğunluğundan ve Türk zabit ve stajyerler için bunun bir avantaj olduğundan söz eden Aksüyek İngilizce dilinin denizcilik mesleğinde ve özellikle kendi şirketlerinde büyük önem taşıdığını sık sık vurguladı.Şirkette bulunan zabit ve stajyerlerin gemiye gönderilmeden önce 2 haftalık bir eğitim aldıkları bilgisini katılımcılarla paylaşan Aksüyek, şirket bünyesine zabitan seçiminde önceliğin her zaman stajyerliğini Active Shipping’de yapmış olan kişilerde olacağını dile getirdi.

Gemilerinde Türk personel sayısının artmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalardan ve gemi filosunun gelişmesiyle ilgili olan projelerinden bahsettikten sonra konferans soru cevap şeklinde devam etti. Soruları detaylı şekilde yanıtlayan Aksüyek, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne iyi dileklerini ve teşekkürlerini sunarak konuşmasını noktaladı. Konuşmalarından dolayı Sayın Aksüyek’e plaketini Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 3.sınıf öğrencisi Oğuzhan Kaynaroğlu takdim etti. Oturum konuşmacı ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

20.Kış Kariyer Günlerinin 3 Aralık 2015 Perşembe günü gerçekleşen son oturumunun konuğu ZENITH SHIP MANAGEMENT oldu.

Zenith Ship Management adına İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Barış Ziya Kaya ve Marine Manager Kpt. Gürol Zorer katıldılar. Zenith firmasının yeni kurulan fakat çok hızlı bir şekilde büyüyen bir kurum olduğunu ve çalışan tüm personelin Türk olduğunu söyleyen Kaya, şirket bünyesinde toplam 21 adet tanker gemisi olduğunu, 2016 ve 2017 yılları için gemi sayılarının artacağı haberini verdi.

Personel ve stajyer politikalarının öneminin yanında çevre korumasına büyük önem verdiklerini söyleyen Zorer, yabancı dil ve teorik bilginin stajyerler için önemini açıkladıktan sonra şirketin asıl amacının Türk denizciliğini ileri götürmek ve dünyada güvenilir bir firma haline gelmek olduğunu dile getirdi.

‘’Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Zayıf halka olmayalım’’ sözüyle konuşmalarını noktaladı. Soru cevap şeklinde devam eden oturumda katılımcıların sorularını içtenlikle ve samimi şekilde cevaplayan Zorer ve Kaya Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyerek plaketlerini Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 3.Sınıf öğrencilerinden Mustafa Yalova ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü 3.Sınıf öğrencilerinden Sinan Çam taraflarından aldılar. Oturum konuşmacıların ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim