İSTANBUL- İstanbul Limanı son bir hafta içinde gelen kruvaziyer gemileri ile dolup taştı. Yetmeyen liman için turizmciler “Zeytinburnu’na 10-15 kruvaziyer gemisi yanaşacak iskele ve liman yapılmalıdır. İstanbul’a acilen yeni bir kruvaziyer limanı lazım” dediler.

15 BİNE YAKIN TURİST ŞEHRE İNDİ
Bir gün içinde İstanbul Limanı’na yanaşan 5 gemi ile 15 bine yakın turist şehre indi.
Yetkililer “Daha çok yanaşma yerimiz olsa, daha çok gemi gelecek. Dünyanın ünlü kruvaziyer şirketleri planlamalarına İstanbul’u koyuyorlar. Ancak daha sk gelmek istedikleri için yer veremiyoruz” dediler.

KARAKÖY LİMANI YETERSİZ
İstanbul’un Zeytinburnu’nda aynı anda 10 vey 15 gemi yanaşacak kruvaziyer iskelesine ihtiyacı bulunduğunu belirten turizmciler “Karaköy Limanı’nda zaten iskele yetersiz. Turist otobüslerini sokamıyoruz. Konvoy olduğu zaman zaten Kapalıçarşı’ya kadar kuyruk oluyor. Karaköy Limanı yerine Zeytinburnu’na yapılacak liman ve iskele İstanbul’un gemi turizmini artırır. Buna çözüm gerekiyor” dediler.

GELENİN İKİ KATI GEMİ GELEBİLİR
İstanbul’un dünyanın ünlü kruvaziyer şirketleri için giderek cazibesini artırdığını belirten turizmciler, 2012 yılında gelmek isteyen gemilere yer bulmak için çırpındıklarını söylediler.

İSTANBUL SAYESİNDE KRUVAZİYERLAR KARADENİZE AÇILABİLİR
Eğer liman olsa gelen gemilerin iki katı kruvaziyerin İstanbul’a uğrayacağını belirten turizmciler “İstanbul’un çekim gücüyle Kuşadası, İzmir, Marmaris, Antalya hatta Alanya bile kruvaziyerde önemli yere geldi. İstanbul limanı yeterli olursa kruvaziyerler Karadeniz limanlarına seferlere başlayacak” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim