Altınova Tersanesi'nde Yapılan "Acergy Havila" Denizle Buluştu

Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren Cemre Tersanesi tarafından yapılan "Acergy Havila" isimli dalış destek gemisi suya indirildi.

Norveçli Havila ve Acergy firmaları ortaklığıyla Altınova Hersek bölgesinde faaliyet gösteren Cemre Tersanesi'ne yaptırılan 120 metre uzunluk, 23 metre genişlik ve 4 Bin DWT'luk ağırlığa sahip geminin kızaktan indirilme törenine eski Çevre ve Orman Bakanı ve Kocaeli Milletvekili Osman Pepe, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, Acergy Havila Temsilcisi Rogis Rougier, Acergy Havila Operasyon Sorumlusu Kenneth Pettersen Altınova

Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Hakkı Kan katıldı.

Törende konuşan Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, denizci bir millet olan Norveç'e 12. gemiyi yaptıklarını belirterek, "Ayrıca bir de balıkçı teknesi sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Tersanemiz kriz sebebiyle yarı kapasitede çalışmaktadır" dedi.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ise, Türkiye'nin 97 tersanesi ve 450 tane yat imalatçısıyla 2,5 milyar dolar ihracata sahip olduğunu ve sipariş adedi olarak dünya beşinciliğine yükseldiğini söyledi.

Türkiye'nin denizcilikte dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirten eski Bakan Osman Pepe ise şöyle konuştu:

"AK Parti hükümetlerinin denizciliği önem vermesinden sonra önemli aşamalar geçirilmiştir. İşte eserler ortada. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye dünyanın sanayide, denizcilikte parlayan, gelişen, her gün sesi daha gür çıkan ülkelerinden birisidir. Bununla gurur duyarız. Daha güzellerini gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz."

Plaket töreninin ardından Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek'in eşi Aysel Gülcek'in ipleri kesmesiyle Acergy Havila suya indirildi.

Editör: TE Bilişim