Acentelerden Limanlara Kıbrıs Uyarısı

Kıbrıs Türk Gemi Acenteleri Birliği, Türkiye'nin, Kıbrıs Türkü'nün üzerindeki ambargo ve izolasyonlar kalkmadan, ulaşılacak bütünlüklü çözüm gerçekleşmeden limanlarını kesinlikle Rum bayraklı gemilere açmaması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Gemi Acenteleri Birliği Başkanı Akil Ağaoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde gerek Avrupa Birliği yetkilileri, gerekse Kıbrıs Rum liderliği ve bazı Türk basın yayın organları tarafından, Kıbrıs Rum bayraklı gemilerin 1987'den beri yasaklı olduğu Türkiye limanlarına tekrar girebilmeleri için ortak bir kampanya başlatılmaya çalışılmakta olduğunu savundu.

Rum denizcilik camiasının çok ciddi lobi çalışmalarının bulunduğunu, sistemli olarak baskı yaptıklarını bildiklerini kaydeden Ağaoğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın da bu sorunun, Kıbrıs sorununun çözümünden bağımsız olarak süratle çözümlenmesini istediklerini söylediğini belirtti.

Akil Ağaoğlu, "Bu konunun hem bizlerin, hem de Kıbrıs Türk iş insanlarının kırılma noktası olduğunun altını ısrarla çizmek isteriz" şeklinde konuştu.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim