ABD'den Küba'ya Gemi Turlarına Onay

Dünyanın en büyük seyir gemiciliği şirketi Carnival Corp, Miami'den Küba'ya turlar başlatmak için ABD Hükümeti'nden onay aldığını açıkladı.

Şirket, şimdi Küba Hükümeti'nden onay beklediğini ve turların gelecek yıl başlayabileceğini duyurdu. Küba ve ABD geçen Aralık'ta 50 yıl aradan sonra ilişkilerini normalleştirme sürecini başlatmıştı. Amerikalılar, Ada'ya sadece insani ziyaretler ya da yakınları görebilmek için gidebiliyor. Carnival, Küba'ya çevre ve İspanyolca kursları gibi eğitim amaçlı turlar düzenleyeceğini belirtiyor.

Bu turlar, vergi hariç 3 bin dolara mal olacak. ABD Dışişleri Bakanlığı bu hafta Küba'da yaklaşık 100 kişinin gözaltına alınması nedeniyle kaygı belirtmişti. Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, gözaltıların ABD'nin Küba'yla diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi politikasını değiştirmeyeceğini söyledi, "Aksine, bu durum diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin önemini ortaya koyuyor. Böylece, resmi temaslar vasıtasıyla insan hakları gündemimizi ilerletebileceğiz" dedi.

BBC Türkçe

Editör: TE Bilişim