ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı (US Coast Guard – USCG), Balast Suyu Yönetimi (Ballast Water Management – BWM) Boşaltma Standartları’na (Discharge Standards) Tabi Olan Gemiler için Uygulama Planı Süresinin Uzatılmasına dair Politika belgesini onaylamıştır.

13-01 sayılı politika belgesi, uygulama süresinin uzatılması talebinin ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirilmesi usulüne ilişkin olarak gemi sahiplerine / operatörlerine bilgi vermektedir.

• 33 CFR 151.1513 ve 151.2036 sayılı ABD mevzuatlarında belirtildiği üzere, süre uzatma talebi geminin ilgili uygulama tarihine en az 12 ay kala ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirilmelidir.

•33 CFR 151.1511 ya da 33 CFR 151.2030 sayılı mevzuatta bulunan balast suyu boşaltma standardı şartlarını karşılamak için gerçekleştirilen tüm çabalara rağmen, ilgili gemi için uygulama planında öngörülen tarihe uyum sağlamanın mümkün olmadığına dair belgeler süre uzatma talebi ile birlikte teslim edilmelidir.

•Uygulanabilirlik şartlarının kapsamadığı bazı gemiler, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi (United States Environmental Protection Agency – US EPA) Gemi Genel İzni (Vessel General Permit – VGP) balast suyu yönetimi gerekliliklerine halen tabi olabilirler. Gemi Genel İzni bahse konu politika belgesinin kapsamı dışında yer almaktadır. ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı 13-01 sayılı politika belgesine ve daha fazla bilgiye aşağıdaki internet adreslerinden ulaşılabilmektedir:

 (01.10.2013 tarihli BIMCO Günlük Bülteni’nden alınmıştır.)

Editör: TE Bilişim