ABD yetkilileri, Birleşik Arap Emirlikleri açıklarında bir ABD deniz kuvvetleri gemisinin bir tekneye ateş açtığını bildirdi.

Deniz kuvvetlerinden bir yetkili, USNS Rappahannock isimli Amerikan gemisinin, teknenin uyarıları dikkate almayarak hızla gemiye yaklaşması üzerine ateş açtığını açıkladı.

AP haber ajansı açılan ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin ise yaralandığını belirtti, ancak yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

İran’ın stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazını trafiğe kapatma tehditlerini kısa süre önce yinelediğinden beri Körfez bölgesinde gerginlik hâkim.

Bahreyn’de bulunan ABD Deniz Kuvvetleri yayınladığı açıklamada, gemide bulunan bir güvenlik birliğinin, uyarıları dikkate almaması ve “hızla ABD gemisine yaklaşması” üzerine Dubai yakınlarındaki Jebel Ali kıyısı açıklarında küçük bir motor botuna ateş ettiğini belirtti.

“Deniz Kuvvetleri koruma prosedürleri gereği, denizciler, aracı uyarmak üzere ölümcül olmayan, önceden planlanmış bir dizi cevap yöntemi kullandı” ifadelerine yer verildi.

“ABD mürettebatı aracın operatörlerini kasti olarak gemiye yaklaşmaktan vazgeçmeleri konusunda defalarca uyarmaya çalıştı. Uyarıların başarısız olması üzerine, güvenlik birliği 50 kalibrelik makinalı tüfeklerle birkaç tur ateş etti.”

ABD Deniz Kuvvetleri olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Teknenin mürettebatının nereli olduğu bilinmiyor.

ABD Deniz Kuvvetleri’nin 5. Filosu Bahreyn’de bulunuyor.

AP haber ajansı, olaydan sonra Dubai’de balıkçıların kullandığı küçük bir limana demirleyen beyaz teknenin etrafında BAE yetkilileri ve polisinden oluşan bir kalabalık olduğunu bildirdi.

Habere göre 90m büyüklüğündeki tekne sivil bir araç.

Editör: TE Bilişim